CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen örgüt toplantısında, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimden başarıyla çıkmak için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu. Milletvekili, belediye başkanı, ilçe başkanı ve parti üyelerinin kişisel görüşlerini belirttiği konuşmalarla iki dönemdir iktidar olunan Sarıyer’in CHP kalelerinden biri olarak kalması için daha fazla çaba harcanması gerektiği vurgulandı.

Büyükdere’deki RİVA Tesislerinde Cuma akşamı yapılan toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, belediye başkanı ve belediye meclis üyesi aday adayları ve parti üyeleri katıldı.

İlkçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yöneticiliğini yaptığı toplantının açış konuşmasında örgüt olarak ilçede gerçekleştirdikleri parti çalışmalarını anlattı ve ardından konuşma yapmak isteyenlere kurayla söz hakkı verdi. Yapılan konuşmalarda örgütün seçime hazırlık aşamasında yapması gereken konularda öneriler getirilirken, eleştiride bulunanlar da oldu.

BAŞKAN GENÇ: ELİNİ UZATAN HERKESİN ELİNİ TUTTUK

Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye olarak iki dönemdir iktidarda olduklarını ve bu süre içinde yaşamın her alanındaki insana dokunduklarını belirtip, “Yaşamın her bir noktasında olmaya çalışılıp, elini uzatan herkesin elini tutmaya çalışarak, toplumumuzun temel doğrularını sonuna kadar ısrarla, yaptığımız her etkinlikle anlatmaya çalışarak hizmet üretiyoruz. Yedincisini gerçekleştirdiğimiz Sarıyer Edebiyat Günleri, İstanbul Kitap Fuarı’ndan sonra en fazla ziyaretcisi olan en önemli  kitap etkinliğidir. Son dört yılda belediyemizin gelir gider bütçesi sürekli denk çıkıyor ve dahası artı değer veriyor. Biz sokakları, caddeleri süslemek yerine yedi bin çocuğumuza burs veriyoruz. Depreme veya herhangi bir toprak kaymasını önlemeye yarayan duvarlar, sırtında çimento taşıyan, inanan insanlarımız tarafından yapıldı” dedi.

ZEYBEK: SARIYER’İ CHP'DEN ALAMAZLAR

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise yaptığı konuşmada CHP örgütünün Sarıyer’deki yerel iktidarını korumaya kararlı olduğunu belirtip, özel bir firmaya Sultanbeyli’deki arazilerinin karşılığında Sarıyer’de muhtelif hazine arazilerinin takasının teklif edildiğini ileri sürdü ve “Buradan yüksek sesle ve cesaretle söylüyorum, bırakın Sültanbeyli ve Sarıyer’deki arazilerin trampını, Sultanbeyli’nin bütün seçmenini Sarıyer seçmenine ilave etseler de yine Sarıyer’i CHP’den alamazlar” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi