AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın Cumhur İttifakı kapsamında İlçe Seçim Kurulu’na sunduğu Meclis Üye Aday listesinde 37 isim yer aldı. Liste sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan toplumun tüm kesimlerini temsil ediyor olması ile dikkat çekiyor. Cumhur ittifakının Sarıyer’deki A takımında, avukattan, esnafa, doktordan, mimara, spor eğitmeninden, sanayici ve sanatçıya kadar farklı mesleklerden adaylar yer alıyor.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden farklılığıyla dikkat çekerken, kadronun çoğunluğunun üniversite mezunu olduğu görüldü. Listede ayrıca ilkokul ve yüksek lisans mezunu adaylar da var. AK Parti’nin Sarıyer’deki meclis üyesi adaylarının arasında gençlerin sayısı dikkat çekerken, her 5 adaydan birinin 35 yaş altı olduğu görüldü. Aday kadrosunun Sarıyer’deki demografik yapının tamamına hitap ettiği ifade edildi.

ÇALIŞMALAR DÖRT AY SÜRDÜ

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, meclis üyesi adaylığı için çalışmaların 4 ay sürdüğünü söyledi. Hazırlanan listenin Sarıyer’i kalkındıracak kadro olduğunu vurgulayan Cevahiroğlu, belirlenen meclis üyelerinin Salih Bayraktar ile birlikte çağdaş Sarıyer için titizlikle çalışacağını ifade etti. Cevahiroğlu, AK Parti teşkilatının da bu süreçte birlik, bütünlük sergileyerek yine Sarıyer’e yakışanı yaptığını belirtti.

BAYRAKTAR: MECLİS ÜYE LİSTEMİZ ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar ise, “AK Parti Belediye Meclis Üyesi Aday listemizi istişarelerle, ortak akılla yaptık. Pek çok veriyi değerlendirerek yaptık. Gerçekten meclis üyesi listesi yapmak kolay değil. Bu listeler hazırlanırken teşkilatımızda oluşan birlik, beraberlik, bütünlük havasından ayrıca mutlu olduk. İnşallah 31 Mart’ta da netice alacağız, bunu sahada görüyorum. Ancak hiçbir şey garanti değil. Milletimizin nasıl gönlüne girebiliriz ve 250 bin seçmenimizin tamamının teveccühünü nasıl alırız, seçim sonrası Sarıyerlilerin tamamını nasıl mutlu ederiz onun peşinde olacağız” dedi.

Listede şu isimler yer aldı:

Hüseyin Coşgun, Saim Kadıoğlu, Serkan Kaya, Gamze Demirtaş, Tolga Savun, Ergin Durdu, Şeref Özalp, Verda Yiğit, Mehmet Delihasan, Salim Kain, Hasan Demiralp, Abdullah Günaylı, Ali Yaman, Altay Unan, Yıldız Didem Aykut, Dursun Küçükel, Alican Mavzer, Bülent Çıtır, Ali Büyükkınacı, Savaş İşyar, İlhami Koç, İsmail Kabil, Akın Soyak, Murat Yaşar, Ayşe Ekinci, Savaş Özdemir, Ömer Erdoğan, Emine Akyüz, Sedat Öztürk, Salih Çağın, Fatih Odabaş, Erdal Pehlivan, Sunay Kazan.

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi