Demokrat Parti eski MYK üyesi, Zeytinburnulu Mimar Süleyman Uluocak, Zeytinburnu Öğretmen Evi'n de düzenlediği kahvaltılı toplantıda, Demokrat Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Güler'i ve ilçe belediye başkan adayarını ağırladı.



Kahvaltılı toplantıya Demokrat Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muhsin Şener Kıralı, Silivri adayı Yasin Elmaslı, Fatih adayı İbrahim Haytaoğlu, Avcılar adayı İsmail Bektaş'ın yanı sıra Anadolu yakası Aydınlar Ocağı  Başkanı Prof. Dr İbrahim Öztek, Milli Savunma eski genel sekreteri Ümit Yalın'da katıldı. 

Katılımcıları "Hoşgeldiniz" diyerek selamlayan ve toplantı sunuculuğu yapan Fahrettin Uluocak, son dönemlerdeki siyasi kırılmalarla, siyaset yapan ama görmezden gelinen partilerin ötekileştirildiğini söyledi. "Ezilme, yıkılma ve yok edilme politikasına karşı ayakta dimdik duran, bozuk düzene dur diyen, Demokrat Partiye gönül veren, özveride bulunan sizler bizim grur kaynağımızsınız" diyerek konuşmasına devam eden Uluocak "Bunca baskıya rağmen 39 ilçede belediye başkan adayımız, Büyükşehir'de de  belediye başkan adayımız var" dedi.

Kahvaltılı tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Demokrat Partili Mimar Süleyman Uluocak, Kartal'dan, Silivri'ye kadar bütün ilçe belediye başkan adaylarının çalıştığını söyledi. "Seçime saatler kala hep birlikte olalım, fikir jimnastiği yapalım, teşkilatımızla ilgili haberleride paylaşalım istedim" diyerek konuşmasına devam eden Uluocak "Biz Demokrat Parti olarak iyi yapılan hiç bir şeye karşı değiliz. Hükümetler devamlıdır. İstiyoruz ki gelecekte heba olmayacak yatırımlar yapılsın. Genel seçim havasında geçen bu yerel seçim, dilerim ilçemize ve İstanbul'a hayırlı olur" dedi.


"Bu saatten sonra söylenecek fazla bir şey yok" diyerek konuşmasına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Güler "Aile içi bir sohbetteyiz şu anda. 1966 yılında İstanbul’da doğdum. Süleyman kardeşim gibi Ordu, Mesudiye'liyim. Evli, 2 çocuk babasıyım" dedi. 
Kuruluşundan itibaren Anavatan Partisi gençlik kolları, ilçe sekreteri, ilçe başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu, 1999 ve 2002 dönemlerinde Anavatan Partisinden milletvekili adayı olduğunu söyleyen Güler, 2 dönem Demokrat Parti Şişli İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu, SONHABER ve ŞİŞLİ gazetelerininde imtiyaz sahibi olduğunu sözlerine ekledi. 


"Davasına inandığım, onur duyduğum Demokrat Partili büyüklerimin ettiği teklifle bu göreve geldim ve grur duyuyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Güler "Ülkemizin durumu hiç iyi değil. Burada aile olduğumuz için kararımız belli, asıl karar vermemiz gereken ülkeyi bu karanlıkta nasıl kurtaracağımızdır. 30 Mart seçimleri bitecek, ama fukaralık nasıl bitecek onu bilmemiz lazım. Belki AKP oy oranını koruyacak. Belki düşüş kaydedecek. Ama bizim, esas hedefimiz Milletvekili seçimlerinde, genç, dinamik bir kadroyla hazırlanmak. Partinin olması gereken yerde olması için elimizden gelen çabayı sarfetmeliyiz. Parti görevleri gelip geçicidir. Önemli olan ülkenin birliği beraberliğidir. Biz bu davaya inanmış inanlarız. Bu parti bizim. Oyumuza sahip çıkmalıyız. 25 siyasi parti seçime katılıyor. Ama sanki AKP ve CHP seçimi. Bizim bu 2 partide ilgilndirmiyor. Biz Adnan Menderes'in, Süleyman Demirel'in, rahmetli Turgut Özal'ın davasına inanmış insanlarız. Partimizin içi dolu. Yaptığı hizmetler ortada. Partimize yalnızca oy vererek değil, sandıkta oy oranımızı koruyarak sahip çıkalım. Bir kişi bile ikna etsek ne mutlu bize. Bu ülke bizim. Partim kapanana kadar oyum, bu partiyedir. Oyuuza sahip çıkmazsak, işte böyle bizi yasakalayan insanlar yönetir. Sonumuzda ne olur Allah bilir"


Demokrat Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muhsin Şener Kıralı 1968 Rize Ardeşen doğumlu. Kıralı İktisatçı, evli ve 1 çocuk babası. 19 yaşında Doğru Yol Partisinde siyasete atılan Kıralı Anavatan partisiyle birleştikten sonra DP adını alan partisinde ilçe başkan yardımcılıkları görevinde bulundu. Kıralı "Esnafla, vatandaşla sokakta yaptığımız çalışmalarımız gösterdiki, ilgisi ve sevgisi süren bir misyonun mansuplarıyız. Bu grur verici bir durumdur. Ama konjektör gösteriyorki bu seçim mahali idari değil, yolsuzluğa, haksızlığa ve baskıya karşı milli iradeyi belirleyen bir seçim olacaktır. Hakkını gaspeden ve tüm imkanlarını zapteden bir iradeye karşı olan bir seçim.Hak ile aldatanların seçimidir. Ölümle korkutup, bizi sıtmaya razı edenlere diyeceğiz ki, biz ölümüde, sıtmayıda reddediyor, birliğimizi, idari sorumluluğumuzu demokrat pati çatısı altında sürdürmeye kararlıyız diyoruz. İnsanımızın dününü çalanlara karşı, yarınımızı çaldırmayacağız. Bizler sözde demokratların karşısında, hakiki demokratlarız" 


Silivri Belediye Başkan Adayı Yasin Elmalı "Geçmişte oyunuz boşa gider masalını çıkardılar. Yıl 2014 yine aynı söylemler. Biz güçlü bir partiyiz. Bölücülük yapmaya değil, tam tersi bu siyasi anlayışa dur demeye geldik. Benim oyumdan birşey olmaz diye sakın tereddüt etmeyin. 1 oy bin oydur. Hizmet verecek gücümüzde, kadromuzda var. Tek ihtiyacımız halkımızın teveccühü. Partimizi en azından meclislere sokmak açısından oyumuza sahip çıkalım"  


Demokrat Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı "Partimize sahip çıkmak için, oylarımıza sahip çıkmamız lazım" 

Milli Savunma eski Genel Sekreteri Ümit Yalın "1996 yılında bir F16 savaş uçağımız düşürüldü. Bir pilotumuz şehit oldu. 2006 yılında da bir savaş uçağımız vuruldu ve düşürüldü. Son olaylar gündeme gelince ulusal göreneklerden bahsedilmeyi başlandı. Peki ulusal gelenek sadece Suriye'ye karşı mı? Neden üniversitelere karşı gelinirken tepki verilmiyor? Türkiye'nin Suriye'ye girmesi İsrail'in çıkarlarına hizmet etmesi demektir. Yunanistan'da iki uçağımız düştü ama karşılığında hiçbir uçak düşürülmedi. Yunanistan elini kolunu sallaya sallaya geliyor ve topraklarımızı işgal ediyor. Başbakan bu ülke de ikinci bayrak kaldırmak isteyenler ihanet içindir diyor. Doğru söylüyor. AKP iktidarı döneminde 2004 yılından bu güne kadar tam 10 yıldır vatan topraklarında, İzmir'de, Aydın'da, Muğla'da, ikinci bayrak olarak Yunan bayrağı da alınıyor. Başbakan bunun hesabını vermek zorundadır" 


Demokrat Parti Fatih Belediye Başkan Adayı İbrahim Haytaoğlu "Sevgili ülkemiz, canım Türkiye'm çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İnşallah bu seçimler vatanımızın, milletimizin, insanımızın huzurunu sağlar. Hepinizi sandık başında bekliyorum. Tercihlerimiz malum, tercihlerimizi yerine getirdikten sonra neticelerini bekleyeceğiz. Canım Türkiyemde inşallah korkulanlar olmaz" 


Demokrat Parti Fatih İlçe Başkanı "32 sene Başbakanlığı elinde bulunduran, bölücüye, eşkiyaya, yandaşa, yalana, talana karşı olan bir siyasi toplumun temsilcilerisiniz. Partimiz barajın altında diye bir şeye bakmıyoruz. Türkiye'nin okulunda, hastanesinde, barajında sizlerin eseriniz vardır. Biz AKP'ye oy verenlere değil, onları yönetenlere karşıyız. Sizler yarın bölücüye taviz veren, eşkiyayla paylaşan pazarlık yapanlara yarın hayır diyeceksiniz. Sizler Türkiye'nin milli sınırlarının tartışıldığı, yolsuzluğun, ayakkabı kutularının konuşulduğu bir siyasete ortak olamazsınız. Muhatapta olamazsınız. Hepiniz vicdanınızla başbaşa bırakıyorum" 


Anadolu Yakası Aydınlar Ocağı Başkanı Prof Dr İbrahim Öztek "Seçimler vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bizler Türkiye'nin hafızasını kazıyanların çocuklarıyız. Hafızaları zorlamaya devam edeceğiz" 



Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi