CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ziyaretleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kaçak Afgan işçileri çalıştırdığını tespit ettiklerini ettiklerini, Suriyeli göçmenlerin de vatandaşlığa geçirilerek seçmen yapıldığını belgelediklerini öne sürdü.

"KAÇAK ÇALIŞTIRIYORLAR"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tekin, kentsel dönüşüm bölgelerinden Kadıköy Fikirtepe’de inceleme yaparken karşılaştığı işçilerle selamlaşıp konuşmak istediğinde, işçilerin yabancı olduğunu fark ettiğini belirterek, “İşçilerin yanına gittiğimizde yanımızda gazeteci arkadaşlarımız da vardı. İşçilerin Türkçe bilmediğini anlayınca zor da olsa nereli olduklarını sorduk ve Afgan olduklarını öğrendik. Devletin kollarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin savaştan, zulümden, yoksulluktan kaçan Afgan gençleri yok pahasına hem de kaçak çalıştıklarını tespit ettik." dedi.

"KAMU HİZMETİNİ KAÇAK GÖÇMENLERE VERİYORLAR"

ekin, "Yetkililere sorsanız taşeron firma gibi bir kılıf uydurabilirler ama bu onların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Kamu hizmetini kaçak göçmenlerle veriyorlar. Bir kamu kurumunun yani devletin kaçak işçi çalıştırdığını düşünebiliyor musunuz. Böyle nizam, böyle hukuk, böyle misafirperverlik mi olur ? Anadolu, yüzyıllar boyu zulümlerden kaçanların sığındığı toprakların adıdır. Ama şimdiye kadar bunun üzerinden böyle kirli siyaset yapılmamış, sığınmacılar böyle kullanılmamıştı.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi