Demokrat Parti, Zeytinbunu ilçe binasında düzenlediği, halkı bilinçlendirme toplantılarıyla tanınan Uluocak “Bugün çok farklı bir demokrası mücadelesi vermek lazım. Mevcut iktidarın demokrasi ile ilgili çok büyük bir handikapı var. Diğer partilerin içini boşaltıyor. Genel merkezlere müdahale ediyor. Parti üyelerini, kendi partilerine farklı nedenlerle çekiyor. İnsanlara siyaset yapabilmeleri için arena bırakmakmıyor. Büyük bir perdeleme var, siyaset yapma olanağı yok" dedi.

"Bizim partimiz git gide kan kaybediyor" diyerek konuşmasına devam eden Uluocak, "Bir uçağın inişi gibi buna dur diyelim" dedi. Uluocak "Siyasi Partilerin temelinde iktidar olmak vardır. Merkez sağın büyük partileri Anavatan ve Doğruyol, 2007 tarihinde birleşerek tek bir çatı altında Demokrat Parti adı ile faaliyette bulunuyor. Bizim koltuk üretmemiz lazım. Yeniden gençlerin gelmesi lazım. Bizim ilçe teşkilatları git gide boşalmaya başladı .Bu iş sadece söylemekle olmuyor bunu yapacak bir siyasi irade lazım.Bir ilçede partinin bayrağı dalgalanmıyorsa, ışığı yanmıyorsa, halktan oy isteyemezsin" dedi.



Ekonomist, bilim adamları ve siyasetçileri Demokrat Parti çatısı altında sık sık bir araya getirip halkı bilinçlendirme toplantıları düzenleyen Mimar Süleyman Uluocak, soru cevap şeklinde devam eden toplantıları yıllardan beri Zeytinburnu’n da yaptıklarını ve olumlu eleştiiriler aldığını belirterek "Buna Zeytinburnu'ndan başladık ve olumlu gelişmelerle meyvasını almaya başladık. Her cuma toplantılar yapmaya başladık, talepler doğrultusunda gündemde arttı. Fakat bir süre sonra toplantılar biribirini tekrarlamaya başladı. Çünkü konu aynı, gündem aynı. Bizde istanbul'un çeşitli yerlerinden insanların katılımı sağladık. İnsanlar çok ilgilendi. Farklı siyasi partiden arkadaşlar geldi. Kürsüyü vatandaşlara bıraktık. Çok farklı fikirler ve taleplerle karşılıklı konuşup tartıştık " diyerek konuşmasına devam etti.



"Türkiyede çok büyük bir kavga var" diyen Uluocak "Türk siyasetinde kırılmalar, ekonomik kırılmayı beraberinde getirmiştir. Üretim olmadığı için, tüketime dayalı bir toplum haline geldik ve üretim olmayınca ekonomik kırılmalar yaşadık. Hem siyaset, hem de politika yapamayan bir ülke haline geldik. Siyasetçiler, eğitime el atınca eğitimde de kırılmalar başladı. İktidar partisinin son gündemine bakarsak, Türk siyasetinde en büyük kırılma çizgisi 2014 yerel seçimlerinde olacak. Bu kırılma çizgisini iyi takip etmek lazım. Bu çizgiye 4-5 aylık bir zaman var. AK Parti'deki kırılma çizgisinin trendini, Demokrat Parti'nin yakalaması lazım" diyerek, neden Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığın aday olduğunu anlattı.



"Ben bu yola tek başıma Süleyman Uluocak olarak çıkmadım" diyerek konuşmasına devam eden Uluocak "Geçmişten bu misyondan kopmamış kişilerin bana destekleriyle DP İstanbul İl Başkanlığına aday oldum. DP'de yetişmiş akademisyen bir grup var. 39 ilçenin ışığı yanacak, tabelaları olacak. Türk bayrağı ve Demokrat Parti bayrağı ile 24 saat açık olacak profesyonel bir ekiple geliyoruz. Gençlik kollarını, kadın kollarını revize ederek İstanbul İl kongresine talibim. Kongreden sonra daha iyisi için mücadeleye devam edeceğiz" diyerek "Devletin kurumları ile kavga eden bir siyasi parti var, hem muhalefet görevini gören bir siyasi parti. Bu iki siyasi parti ile mücadele eden, siyasi kadrolardaki ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına son verdi.



Süleyman Uluocak Kimdir?

İlk-orta-lise tahsilini Zeytinburnu'nda tamamladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu.

Mimar Sinan Üniversitesi, Bina Bilim Dalı'nda yüksek lisans yapmakta.

1988 yılında açarak ticari hayatına başladığı Uluocak Mimarlık Ltd. Şti.'nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte.

Mimari proje, inşaat, taahhüt konularında hizmet vermektedir.

Siyasi partilerde ve sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur/bulunmaktadır.

DYP Gençlik Kolları, Sosyal İşler, Seçim İşleri ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulunmuştır.

1999 Mahalli İdareler-Yerel Yönetimler seçimlerinde DYP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılmıştır.

Z.G.İ.A.D (Zeytinburnu Genç İşadamları Derneği) Başkanlığını iki dönem yürütmüştür (1996-1997 ve 1997-1999 dönemi).

Türk Mühendisler Birliği Zeytinburnu şube başkanlığı yapmıştır.

DYP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur.(1999-2002)

İTO - (36. grup) İnşaatcılar Meslek Komitesi başkanlığı görevini iki dönem yürütmüştür. (1999-2004 ve 2004-2009 dönemi) (www.ito.org.tr)

79 Mesudiye köy derneğinin oluşturduğu Mesudiyeliler Derneği Genel Başkanlığı görevini 10.yıl sürdürmüştür. (2000 Mayıs - 20011 Mayıs) (www.mesudiyeliler.com.tr)

Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu üyesidir. Genel sekreterlik görevini yürütmektedir. (www.aydinlarocagi.org)

YAMER (Yarın Araştırmaları Merkezi) kurucusu üyesidir.

TMMOB (Mimarlar Odası), Zeytinburnuspor, ZEYÇED üyesidir.

Demokrat Parti 10. Olağan Genel Kongresinde (15 Ocak 2011) MKK üyeliğine seçilmiştir. www.dyp.org.tr

Çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış araştırma yazıları vardır.

"Deprem ve Depreme Dayanıklı Yapı Üretimi" konulu yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Çeşitli semt kulüplerinde futbol oynamıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.



Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi