Saat 15:00’da başlaması gereken meclis toplantısının, saat 16:00’ı geçmesine karşılık hala başlamamış olması Ak Partili meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

CHP’li meclis üyelerinden Taner Kazanoğlu, Hatice Selli Dursun, Sinan Emre Kızıltuğ, Emrah Topkaya ve S. Nadir Ataman toplantıya hiç katılmazken, Ali Rıza Akyüz, Kenan Şahin, Tansel Gülmezoğlu, Mustafa Harputlu ve Şükrü Aydın ise meclis öncesi yapılan gurup toplantısı sonrası hiç bir açıklama yapmadan meclis binasını terk etti.

Neler olup bittiğini anlamaya çalışan Ak Partili Meclis üyeleri, meclis divanını oluşturmak için apar topar meclise gelen CHP’li Meclis Üyesi Emrah Topkaya ile birlikte, kesin hesabın görüşeleceği toplantının pazartesi günü saat 10:00’a ertelendiğini söyleyen CHP gurubuna tepki gösterdiler.

MECLİS TARİHİNDE BİR İLK

CHP Gurup toplantısının yapıldığı salondan çıkan meclis üyelerinin ardından, Merzifon ve Çevre Köyleri Derneği (MERDER) Başkanı Koray Göbel’in, kesin hesabın görüşüldüğü meclis salonunda olması da gazeteciler arasında tepkiye neden oldu.

Saat 15:00’da başlaması gerekirken saat 16:30’a kadar bekletildiklerini, kesin hesabın ve çok önemli olan imarla ilgili maddelerden dolayı CHP’li gurubun kendi aralarında anlaşamadığını ve toplantıyı kendilerinden habersiz açıp kapattıklarını söyleyerek tepkisini dile getiren Ak Parti Gurup Sözcüsü Servet Toraman, “Bu usulsüzdür. Meclis tarihinde bir ilktir. Biz meclisi açamayacak duruma düştük. Vay bizim Bakırköyümüzün haline” dedi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Ak Parti Gurup Sözcüsü Toraman, önemli dediği imar maddelerini açıklayarak, “Mahallelerdeki, sokaklardaki bütün giriş daireleri iş yeri yapıyorlar, ticarethaneye çevriyorlar” diyerek kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Kaşıbeyaz Restorant'la ilgili iddiaları soran Ataköy Gazetesi imtiyaz sahibi Özcan Atamer’in “Yıllardır bazı giriş kattaki daireler dükkan olarak kullanılmakta. 4 senedir Bakırköy’ü yönetenlerin yeni mi aklına gelmiş bu” sorusuna da cevap veren Toraman, “Çünkü şimdi yaptılar yaptılar, bir daha yapamazlar” diyerek cevap verdi.

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

Bakırköy’ü bu duruma düşüren yöneticilerle ilgili kanuni olarak yapılması gereken herşeyi yapacaklarını belirten Toraman, “Bir Bakırköy’lü olarak çok üzülüyorum” dedi.

Konuyla ilgili tepkisini “2019’a kadar Bakırköyü sattırmayacağız” diyerek dile getiren İbrahim Keleş’in ardından konuşan Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun da, hafta sonu olması nedeniyle kesin hesabın görüşüleceği toplantıyı bu şekilde ertelemenin hukuksuz ve usulsüz olduğunu, kendilerine bu durumun tebliğ edilmediğini, Kaymakam’a da resmi olarak tebliğ edilmesi için zamanın olmadığını söyledi.

AK PARTİ GURUBU TUTANAK İMZALADI

Ak Parti Gurubu yaptığı açıklamaların ardından “11 Mayıs 2018 tarihinde Bakırköy Belediyesi Meclis Gündemi toplanmak üzere mecliste bulunmamıza rağmen, CHP’li Meclis Üyeleri’nin meclise girmedikleri ve bize haber verilmeden meclis gündemi iptal edilmiştir ve usulsüz olarak meclis toplantısı yapılmamıştır” ifadeleri ile tutanak imzaladılar.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi