Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay'ın boşandığı eşine ödeyemediği 150 bin liralık nafaka yüzenden hapis cezası almasının ardından, futbol camiası seferberlik başlattı. Ve futbolcu Fevzi cezaevinden çıktı.

GEREKEN PARA YATIRILDI

Eski eşine ödeyemediği tazminat ve nafaka taksitleri nedeniyle hapis cezası alan Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay'ın serbest bırakılması için eski takım arkadaşı Pascal Nouma'nın çağrısıyla toplanan 51 bin 270 TL, Fethiye'de icra dairesine yatırıldı. Rıdvan'dan Samet Aybaba'ya, Mustafa Denizli'den Emre Belözoğlu'na bir çok isim Fevzi için para yatırdı.

NAFAKASINI ÖDEYEMEMİŞTİ


Fevzi Tuncay'ın boşandığı eşi Eylem Çukuryurt'a 50 taksitte ödemek için anlaştığı 150 bin lira nafaka ve tazminatın şu ana kadar ödemediği 17 taksidinin toplamı olan 51 bin 270 lirası Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde icra dairesine yatırıldı. Paranın yatırılmasının ardından İzmir- Buca Cezaevi'nde buluan Fevzi Tuncay'ın serbest bırakılması için Fethiye 2'nci İcra Dairesi işlem başlattı.

3 HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Eylem Çukuryurt'un avukatı Mustafa Amaç, Fevzi Tuncay'ın şu ana kadar ödemediği borcun yatırıldığını söyledi. Eylem Çukuryurt'un geçen yıl mart ayında kendisine başvurduğunu söyleyen Mustafa Amaç, şunları söyledi:

"2009 yılında Fevzi Tuncay, müvekkilim Eylem Çukuryurt'tan İstanbul'da boşanmış. Daha sonra Eylem hanım Fethiye'ye taşındığı için dosyalarını buraya nakletti. Boşanma davası sonucunda Fevzi Tuncay'ın 200 bin TL tazminat ödemesine ve çocuk ve Eylem hanım için ayrı ayrı 1500 TL, aylık toplam 3 bin TL nafaka ödemesi kararlaştırılmış. Ancak Fevzi bey nafakalarını düzenli ödeyemediği için yüklü miktarda birikim olmuş. Ödenmesi gereken tutar 400 bin TL civarı bir rakama ulaşmış. Eylem hanımla anlaşma yoluna gittiklerinde 150 bin TL ödenmesi halinde tazminat ve nafaka taleplerinden vazgeçilmesi gündeme geldi. Bu paranın 50 taksitle ödenmesi konusunda Fethiye İcra Müdürlüğü'ne taahhütde bulunuldu. Ancak Fevzi bey bu taahhüdü yerine getiremediği için 'taahhüdü ihlal' suçundan 3 ay hapisle cezalandırıldı. Ancak bu paranın geciken taksidi olan 51 bin 270 TL ödendiği için serbest kalma işlemleri başladı."

HESABA PARA YATIRANLAR

Fevzi Tuncay'ın serbest bırakılması için Fethiye 2'nci İcra Müdürlüğünü'nün banka hesabına pek çok ünlü isim para yatırdı. Para yatıranlar arasında şu isimler yer aldı:

"Tayfur Havutçu 3 bin TL, Rıdvan Dilmen 5 bin 270 TL, Mustafa Denizli 5 bin TL, Emre Belözoğlu 5 bin TL, Tümer Metin 5 bin TL, Metin Tekin 3 bin TL, Rıza Çalımbay 5 bin TL, Ertuğrul Sağlam 5 bin TL, Rüştü Reçber 5 bin TL, Samet Aybaba 3 bin TL, isimsiz 5 bin TL, Profesyonel Futbol Derneği 2 bin TL."

Editör: Haber Merkezi