AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, 31 Mart yerel seçimleri öncesi ilk vaadini futbolseverlere yaptı ve Sarıyer’e 9 bin 377 kişilik stadyum yaptıracağını söyledi. Salih Bayraktar’ın stadyum vaadi, bu sezon elde ettiği başarıyla şampiyonluğa koşan Sarıyer taraftarını mutlu etti.

Sarıyer’e yaptırılması düşünülen stadyum projesiyle ilgili bilgileri sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşan Salih Bayraktar, takımın Sakaryaspor ile yaptığı maçı izlemek için geldiği stadyumda da Sarıyer taraftarıının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Karşılaşmayı taraftarla birlikte izleyen AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, “Sarıyer’i Süper Lig’e şimdiden hazırlıyoruz” dedi.

MEVCUT STADLA AYNI YERDE OLACAK

Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın sosyal medya hesabından paylaşılan 10 bin kişilik stadyum projesinin Yusuf Ziya Öniş Stadı’nın bulunduğu alana yapılması planlanıyor. 9 bin 377 kişi kapasiteli yeni stadyum 150 kişilik restoranı, 20 locası, 750 metrekarelik sosyal tesisleri, antrenman ve alt yapı tesisleri ile modern bir stadyum özelliği taşıyor.

SARIYER SPOR KULÜBÜ MÜZESİ  DE OLACAK

Geçmişinde pek çok başarılara imza atan, Türkiye’de genç takımı kuran ilk kulüp olarak, onlarca futbolcuyu büyük kulüplere transfer eden Sarıyer, Türk futbolunun tarlası olarak anılıyordu. Sarıyer Sercan Görgülü, Cemil Turan, Cem Pamiroğlu, Rıdvan Dilmen, Erdoğan Arıca, Tarık Hodziç, Smail Spaliç, Selçuk Yula, Erdal Keser, Yaşar Duran, Sinan Engin, Metin Mert, Rıfkı Soysal, Sead Celebic, İsmail Kartal, Mahmut Kocabal, Aykut Kocabal, Hayri Ülgen, Saffet Sancaklı ve Mustafa Yücedağ gibi pek çok futbolcu ile önemli başarılara imza attı. Yeni stadyumda Sarıyer Spor Kulübü müzesinin yapılması ve başarılarının gelecek nesillere aktarılması da planlanıyor.

400 ARAÇLIK OTOPARKI DA VAR

Paylaşılan proje videosunda “Sabrımızla çalışkanlığımızla hakettik. Yönetimimizle, oyuncularımızla, hocamızla tabi ki taraftarımızla hakettik. Sarıyer eski gücüne, eski günlerine kavuşacak. Bu güzel günleri yeni stadımızla taçlandıracağız. Yeni stadımızla daha çok şampiyonluklar kutlayacağız.” mesajı verildi. Yeni stadyum 400 araçlık otopark, Sarıyer Spor Kulübüne gelir kazandıracak büfeler, taraftar mağazası gibi pek çok imkanı da barındıracak.

Sarıyer, PTT 1. Lige çıkmayı başarıp, ardından İstanbul’un Süperlig’teki 5. takımı olma hedefine odaklanacak.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi