Terör insanlık suçudur nokta.
Terör eylemini yapana da terörist denir buna da nokta.
Bazen öyle kafa karışıklığı olurki birine göre terörist öbürüne göre kurtuluş savaşcısıdır.
Nasıl mı olur? Bir ülkede silahlı bir grup bazı haklar (toprak,özerklik,eşitlik vs.) talep ederek taleplerini sağlamak istiyorlarsa o ülkenin durumu (Yönetim şekli ve uygulamaları), terörist mi değil mi  kararını verdirir.
Örneğin Kurtuluş Savaşımızda ki Kuva-i Milliye ye bağlı çeteler. Bize göre birer kurtuluş savaşcımızdır ve onların öncülüğünde halkın desteği ile kurtuluşumuz emperyalist ordu ve iş birlikci yönetimlerine karşı kazanılmıştır. Emperyal güçler ve iş birlikci hainlere göre bizim kahramanlarımız teröristtir.
Cepheye silah taşıyan kadınlarımız onlara göre isyancı asilere= teröriste yardım ve yataklık etmiştir.
Kara Fatmalar, Şahin Beyler Kara Yılanlar, Çakırcalılar bize göre başka onlara göre başkadır.
Avrupa ülkelerinde zaman zaman ortaya çıkan ve hak talebinde bulunan örgütler ne kadar talepte bulunursa bulunsun bulunduğu ülkenin sağlam demokrasi yönetimi, insan hakları, inanç özgürlüğü, basının bağımsızlığı, hukuk ve adaletin eşit dağıtılması vs gibi nedenlerle teröristtir.
Her konuda hak arama varken işin içine silah sokmak terörizmin dik alasıdır.
Ama eşitlik yok hak arayacak bir meşru kapı yok, dert anlatacak bir yönetim yok ve  bir grup bir grubu (din,mezhep,ırk vs.) baskı altında tutuyorsa ve buna karşı yapılan silahlı saldırılar oranın yönetimine göre terörist ise başkalarına göre kurtuluş savaşcısıdır. Örneğin Suriye,Mısır,Libya,Irak,Afganistan ve benzerlerinde.
Lafı uzatmadan fikrimin sonucu, her türlü silahlı karşı koymalara karşı demokrasi, insan haklarımızı geliştirmek, her kese eşit hak arama ve yurttaşlık haklarımızı sağlam temele oturturmak zorundayız ve lütfen bunu yapalım.
Unutmayalım tarihin en sert örgütlerinden biri olan İRA (İrlanda Kurtuluş Örgütü) eşit şartlar sağlanınca silahlara veda edip siyasete girerek İngiliz ve İrlanda halkının korkularını sona erdirmiştir.
Bir yerde demokrasi, insan hakları ve hukukta adaletde eşitlik varsa orada silahlı eylemci teröristtir ve bu gelişmiş ülkelerce de bilinir. Demokrasi yoksa kurtuluş savaşcısı diye tanınırsa bu o ülkenin hayrına değildir ve bunun altından kalkamaz. Lütfen siyasi otorite ve muhalif siyasetcilerimiz demokratik,hukuksal,eşitlikci bir tavır ve uygulama içinde hareket etsinler...