Kapadokya Nevşehir

Kış aylarında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerleri arasında yer alan Kapadokya, eşsiz güzelliği ile görülmeye değer bir noktadır. Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan Kapadokya’da peri bacaları en rağbet gören yerler arasındadır. Nevşehir’e yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alan peri bacaları eski dönemden bugüne dek varlığını koruyan önemli bir noktadır. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan Derinkuyu yeraltı şehri de Kapadokya’nın önemli rotasıdır.

Kendini kadın olarak tanıtıp iç çamaşırlı fotoğraf istedi Kendini kadın olarak tanıtıp iç çamaşırlı fotoğraf istedi

Salda Gölü Burdur

Eşsiz maviliği, yemyeşil çevresi ile Türkiye’nin en temiz gölleri arasında yer alır. Yumuşacık kumları, beyaz ve kül renginin uyumu ile pek çok turistlerin ilgi odağıdır. Zengin minerale sahip olan bu göl, son dönemlerde oldukça popülerdir. Gölün etrafında kamp yapılabilecek pek çok alan mevcuttur.

Manavgat Şelalesi Antalya

Görkemli görünümü ile Antalya’nın en önde gelen yerlerinden bir tanesi olan Manavgat Şelalesi, stresten uzak bir gezi vadeder. Diğer şelale türlerine göre oldukça alçaktan akan bir yapısı bulunan bu şelalenin en büyük kaynaklarından bir tanesi Dumanlı Kaynağı olarak bilinir. Karstik yapısından dolayı şelalede beyaz sarkıtlar meydana gelir. Yüksek akıntı hızından dolayı su sporları için uygun bir rotadır. Yeşilin her tonunu içerisinde barındıran, çeşitli restoranları ile seyahat severlere ev sahipliği yapan Manavgat Şelalesini görmek için, tek ihtiyaç duyulan aşamalardan bir tanesi Antalya uçak bileti rezervasyonunun yapılmasıdır.

Likya Yolu Muğla-Antalya

Türkiye’nin en uzun yürüyüş yollarından bir tanesi olan Likya Yolu, Fethiye’den başlayarak Antalya’da son bulur. 1999 yılında oluşturulan rota pek çok yerli ve yabancı gezginin ilgi odağı olan bir yerdir. Likyalılar tarafından eski dönemlerde ticaret yolu olarak kullanılan bu yol, yaklaşık 555 kilometrelik parkuru ile benzersiz manzara keyfi sunar.

Kaz Dağları Balıkesir

İda Dağı olarak bilinen Kaz Dağları, antik dönemden başlayarak bu döneme dek pek çok efsaneye tanık olmuştur. ‘’Tanrıların Armağanı’’ olarak nitelendirilen Kaz Dağlarına günübirlik veya hafta sonu çeşitli ziyaretler düzenlenir. Dağ içerisinde rastlanabilecek zeytin ağaçları, kızılçam, meşe ve karaçam ağaçları burayı dört mevsim ziyaret edilebilir kılar. Buz gibi doğal kaynak suları ile yazın serinlemek için birebir olan Kaz Dağları, Marmara Bölgesinde yer alır.

Saklıkent Kanyonu Muğla

Türkiye’nin cennet köşesi olarak bilinen Fethiye, birçok doğal güzelliğe sahiptir. 26 sene önce keşfedilen bu kanyon, son dönemlerin en popüler rotasıdır. Kayalar ve masmavi suyun birleşimi ile görkemli bir görünüme sahip olan Saklıkent Kanyonu, yaz aylarında serinlemek için birebirdir.

Hasan Paşa Hanı Diyarbakır

Hasan Paşa Hanı, Osmanlı döneminden kalma bir han olarak bilinir. 1573 yılında yaptırılmış olan bu han, iki katlı avlulu bir handır. Diyarbakır’ın en turistik bölgelerinden bir tanesi olan Hasan Paşa Hanı, kahvaltı rotası ve kahve molası için sık sık ziyaret edilen noktalardan bir tanesidir.

Sülüklü Han Diyarbakır

Hanları ile ün kazanmış olan Diyarbakır’da Sülüklü Han sıklıkla ziyaret edilen lokasyonlardan birisisidir Otantik bir ortama sahip olması ve farklı lezzetleri barındırması ile ziyaretçi akınına uğrar. 1683 yılında yapımı tamamlanan han, 2010 yılında yeniden restore edilerek ziyaretçilere açılmıştır. Diyarbakır’ın tarihi güzelliklerine şahit olmak için dünyanın pek çok noktasından gelinir. Özellikle yurtiçi seyahatlerinde Ankara, İstanbul, Adana, İzmir gibi illerden her yıl binlerce ziyaretçi gelir. Uygun fiyatlı İzmir Diyarbakır uçak bileti, İstanbul Diyarbakır uçak bileti seçeneklerinden yararlanılarak bu doğal güzelliklere gelinmesi tavsiye edilir.

Türkiye’de Hangi Mevsim Nereye Gidilir?

Türkiye, sahip olduğu güzellikler nedeni ile her mevsim ziyaret için uygun bir noktadır. Yaz ayları geldiğinde genel olarak deniz rotaları tercih edilse de kültürel anlamda zengin olan, tarihi kalıntıları bulunan noktalar da ilgi çekicidir. Yaz aylarında Türkiye’nin en gözde yerlerinden bir tanesi de Antalya ve Ege taraflarıdır. Eşsiz koyları ve berrak denizleri ile mükemmel bir tatil fırsatı sunar. Yaz aylarında bir diğer tercih edilebilecek olan rota Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz bölgeleridir. Püfür püfür yaylaları ve yeşillikleri ile görülmeye değer olan bu yerlere mevsiminde gelinmesi tavsiye edilir. Her mevsim uçuşları bulunan bu lokasyonlara havayolu şirketlerinin uçuş ara alternatifleri arasından uygun dönem uçak bileti ve tarih seçimi yapılarak satın alınabilir. Ayrıca bilet satış sitelerinin uçuş ara seçeneği ile de uçak bileti bulmak mümkündür.

Uygun Uçak Bileti Nasıl Alınır?

 Türkiye’nin cennet köşelerini ziyaret etmek için en uygun ulaşım aracı uçaklardır. Gerek Antalya uçak bileti gerek  İzmir Diyarbakır uçak bileti  olsun uygun fiyatlı olanını alabilmek için seyahat tarihinden en az 1 ay kadar öncesinde rezervasyon yapılması tavsiye edilir. Erken yapılan rezervasyonlarda uçak biletleri oldukça uygun fiyata gelir.

Editör: Sümeyra Duğan