Tarım ve Orman Bakanlığın bağlı Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün illerde ve ilçelerde eş zamanlı olarak 'Orman Benim' kampanyası başlatıldı. Tuzla’da da düzenlenen etkinlik kapsamında gençler, Başkan Bingöl ile Mercan Park’ı temizledi. 

Programa katılan gençler, Başkan Bingöl ile sohbet ederek çevre bilinci hakkında fikir alışverişinde bulundu. Etkinliğin sonunda Başkan Bingöl, gençlere fidan hediye etti. 

Sarıyerli gençlerden nefes kesen KANO yarışı Sarıyerli gençlerden nefes kesen KANO yarışı

“BUGÜN ORMANIMIZDAKİ KİRLETİCİ UNSURLARI TEMİZLEDİK” 

Bingöl, “Küresel ısınma ile orman yangınlarında ciddi bir artış meydana geldi. Özellikle Akdeniz’de Ege’de ve Marmara’da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bize düşen görev ise karbon salımını azaltmak, oksijen değerini yükseltmek ve küresel ısınmanın önüne geçmek için ormanlarımızı korumaktır. İnsanların doğa ile buluşacağı ortamları sağlamak için de yine ormanlarımıza ihtiyacımız var. Dolayısıyla Tuzla’da bulunan yeşil mavi koridoru çok daha fazla güçlendirmek için bugün ormanımızdaki kirletici unsurları temizledik. Birazdan da gençlerimize fidan dağıtacağız” şeklinde konuştu. 

“DAHA GENİŞ BİR AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ” 

Bingöl, sözlerine şöyle devam etti: 

“Orman Benim kampanyası bizim de heyecan duyduğumuz bir kampanya. Türkiye’deki tüm ilçelerde eş zamanlı olarak düzenleniyor. Biz de yerel yönetim olarak çok önem veriyor, artmasını ve gelişmesini destekliyoruz. Biz bugün ek olarak fidan dağıtımı da gerçekleştireceğiz. Bugünkü fidan dağıtımının dışında da çok daha geniş bir ağaçlandırma kampanyası ve seferberliği başlatacağız.” 

“KARBON AYAK İZİMİZİN DÜŞMESİ İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR PLANLIYORUZ” 

Tuzla’da karbon ayak izinin düşürülmesi için birçok proje hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Başkan Bingöl, “Karbon ayak izimizin düşmesi için ciddi çalışmalar planlıyoruz. Yakın zamanda organize sanayi bölgelerimizde, tersanelerimizde, Tuzla’daki üretici aktörlerimizle buluşacağız ve onlarla ‘karbon ayak izimizi nasıl düşürürüz’, onu planlayacağız” dedi.

Editör: Editör Yazar