Birkaç ay once “Kendimiz Yetiştirelim” başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazılarım beni korkunç motive eder. Umarım size de faydam dokunur. Bir iki üç derken bir sürü insana ulaşır sesimiz de; pazarda satılan sebzeler, üzerlerindeki korkunç fiyat etiketlerinden kurtulur. Olmaz demeyin. Bir kişi potansiyeliyle neler yapamaz!

Toprağın tohumla buluşacağı günlere nihayet geldik. Önce tohumlarımızı fide yapacağız. Fideleri de büyütüp ürünlerini alacağız. Bitki yetiştirmekten hiç anlamayan ben, izlediğim videolarla neredeyse uzman oldum. Hep imkanların kıtlığından söz ederiz ya; aslında öyle olmadığını yine bu videolarda gördüm. Abartmıyorum. Adamın biri saksılarda yetiştirdiği yeşilliği demet yapıp sattığını söylüyor. Hem de balkonda… Satmak ayrı bir macera. Benim hedefim kendime yetebilmek.

Geçtiğimiz hafta sonlarından birinde Mısır Çarşısı’nın hemen yan tarafındaki tohum-fide satan dükkanları gezdim. Sezgilerimle güvendiğim bir satıcı da karar kılarak, dükkanından çeşitli tohumlar aldım. Belki yüzde yüz doğal değil tohumlarım, orasını bilemem ama ben yetiştirirken hiç ilaç kullanmayacağım. Bu bile bir kazanç günümüzde.

Ne aldığımı sabırsızlıkla duymak istediğinizi hissediyorum. Çeridomates,brokoli,havuç,kılbiber,pembedomates,bezelye,çarliston,patlıcan,roka, yeşil soğan,dereotu,maydonoz, kıvırcık . Gördüğünüz gibi iddialıyım. Fide yetiştirmeyi becerebilirsem ürünlerimi toplarım diyorum. Belki patlıcan olmaz ama maydonoz garanti olur. Hele bir başlayayım, karşılaştığım olumsuzlukların da çözümünü araştırarak işimde ehlileşebilirim. Yoluna girebilmek önemli olan.

Özel gününüzde bir saksı adaçayı hediye almanız size ne hissettirir bilmem ama ben mutlu olurum. Yetiştirdiklerimi etrafımda tanıdığım, mutlu edebileceğim kişilerle paylaşma planım var. Bir gün karşınıza bir saksı maydonozla dikilirsem şaşırmayın.

Kendi yetiştirdiğimiz domatesten yapacağımız salatanın lezzetimi desem, işler iyi giderse doğal salçanın şifasımı desem, ne dersem diyeyim hepsi ayrı bir heyecan, hepsi ayrı bir keyif.

Üşenmekle, ertelemekle, ötelemekle olmaz. Haydi iş başına…