BAKIRKÖY- Kartaltepe Başarı sokakta eski planlara göre genişliği 12.5 iken, 2004 yılında yapılan imar planı değişikliği ile 9.5’e düşürülen sokak genişliği sebebiyle yapılan inşaat vatandaşları isyan ettirdi.

BELEDİYE NEDEN İZİN VERDİ?

İmar planlarına göre ilçede ortalama 7-10 ve 12.5 mt olan sokak genişlikleri, sokağın yoğunluğu, trafik durumu, ana akslara bağlantısı gibi pek çok etkene göre ilçe belediyesi tarafında düzenlenebiliyorken mevcut belediyenin mevcut binaları baz alarak değil de sokak genişliğini 9,5 metre baz alarak ruhsat vermesi tepkilere yol açtı. Kaldırımı geçerek sokağın ortasında gibi görünen binaya belediyenin neden yapı izni ruhsatı verdiği ise akıllarda soru işareti bıraktı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Başarı Sokakta yaşanan fili durumu, belediye imar müdürlüğünün göz önünde bulundururak neden yeni bir düzenleme gitmediği tartışılırken, vatandaşlar, “Eskinin yanlışları ile mi devam edeceğiz, yoksa yeni bir şeyler mi yapacağız?” diye belediyeye serzenişte bulundu.

MAHALLELİ KIZGIN

Öte yandan Zuhuratbaba Mahallesi Türkiş Sokak’ta da, yeni yapılan binanın yoldan 5 metre çekmesi gerekirken, yol hizasında olması da mahalleliyi kızdırdı. İmar Müdürlüğünün neye göre, kime göre yapı izni ve ruhsatı verdiği konuşulurken, Bakırköy’de yaşanan imar sıkıntılarını çözme yetkisine sahip belediyenin neden kamu yararına çalışmalar yapmadığı da merak konusu oldu.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi