Zekeriyaköy’deki KÖY Projesi, Anneler Günü’nde ünlü konukları ve çocuklarını ağırladı. KÖY kahvaltısı eşliğinde, çocuklarıyla keyifli bir gün geçiren konuklar, çeşitli yarışmalarla adeta çocukluklarına geri döndüler.

KÖY’ün reklam yüzü Mustafa Sandal, Hürriyet Gazetesi yazarları Sibel Arna, Cengiz Semercioğlu, Gökhan Kimsesizcan ve Nuran Çakmakcı’nın yanı sıra, gazetenin önemli isimlerinden Fikret Ercan’ın da aralarında bulunduğu konuklar “KÖY ÇİÇEK AÇTI”  konseptiyle gerçekleştirilen etkinlikte doyasıya eğlendi.

KÖY’e, ilk kez geçen yıl geldiğini belirten Mustafa Sandal, bir yılda sağlanan gelişmenin sevindirici olduğunu belirterek,  “Bu kıymetli projenin bu kadar güzel çiçekler vermesinden çok mutlu oldum” dedi.

Konuklar arasında yer alan Hürriyet Gazetesi yazarlarından Nuran Çakmakcı,  KÖY’ün çocuklar için önemli bir proje olduğunu bildirerek şunları söyledi:

 “Ben eğitim editörüyüm. 28 yıldır eğitimle ilgili yazılar yazıyorum. Dünyanın farklı yerlerinden eğitimcilerle, uzmanlarla görüşüyorum… Hepsi, ‘çocuğu doğayla iç içe büyütün, çocuğun toprakla temas etmesi lazım, çocukların matematiği, yaprakların şeklinden, geometriyi çiçeklerin şeklinden öğrenmesi lazım’, diyor. Buraya geldiğimde hep bunları düşündüm. Çocuklar, hareketle gelişimlerini sağlıyorlar. Kent yaşamı içinde çocuklara ‘dur yapma’, derken onları hem fiziksel hem de ruhsal olarak kısıtlıyoruz, yaratıcılıklarını kısıtlıyoruz. Böyle ortamlar çocukların gelişimi ve eğitimi için çok sağlıklı. Keşke imkân olsa da, bütün çocuklar böyle alanlarda büyüse.”

Anneler Günü etkinliğine katılan Amine Kamburoğlu ise duygularını, “Adına yakışır bir proje. Çok güzel olmuş”  diye ifade ederken,  Yeşim Mutlu, “Bugün inanılmaz güzel bir ortamdayız. İstanbul’da bu tür ortamlara çok ihtiyacımız var. Projeyi çok başarılı buldum. KÖY gibi bir ortam yaratmak başarı ister. Umarım KÖY, köy gibi olmaktan hiç vazgeçmez” dedi.

Etkinliğe evsahipliği yapan Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, KÖY projesini tasarlarken, çocukları ve onların geleceğini gözönünde bulundurduklarını belirterek, “Onların, özgürce, doğa ile iç içe, doğaya yabancılaşmadan yetişmeleri için en uygun ortamı oluşturmaya çalıştık. Çiçeğe, böceğe, toprağa hepsinden önemlisi çocukların birbirine dokunmasını sağlayacak bir KÖY tasarladık. Onların güvenli komşuluk ilişkileri içinde, doyasıya oynayarak, keşfederek, keşfettiklerini birbirleri ve aileleriyle paylaşarak büyümelerinin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Sağlıklı, özgür, kendine güvenli çocuklar yetiştirme sorumluluğunu annelerin üzerine yıkmak bir haksızlık. Sevindirici olan yeni nesil babaların bu büyük görevi annelerle paylaşmaya gönüllü olması. Biz KÖY olarak yaşama ortamlarının da bu nitelikleri sağlamaya uygun olması gerektiğine inanıyoruz”  dedi.

Ünlü anne ve babalar, gün boyu çocuklarıyla oynarken,  Koca Ayak adlı oyunla birbirleriyle yarışmayı da ihmal etmediler. Çocuklar birbirleriyle kaynaşırken, yetişkinler de çimler üzerinde güzel havanın tadını çıkardılar. (Kent Yaşam)

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi