Yaşasın savaş diyorsam kardeşim Savaş’ı (eski milli futbolcu) kast etmiyorum eski adı harp olan savaşı söylüyorum.

Solcu kimliğimle bu zamana kadar savaş karşıtı olarak militarizme karşı çıkmıştım ama…

Boş verin geçmişi… Günümüzde savaştan daha güzel bir şey yokmuş kafama dank etti. Her ne kadar ‘’korktun-tırstın’’ deseler de size ne ya, korku da benim, tırsmak ta benim!

Savaşın güzelliği (!) sürerken her kes savaşı överken man kafa, Man Adası, dışarıya taşınan hesaplar, hamile kalan küçük kızlar, tecavüze uğrayan erkek çocuklar, dünya ülkelerinin tavrı, Arap Âlemi’nin tavrı (Katar hariç,Filistindahil) kafaya çuval geçirilmiş askerler, tekmili birden geri plana itildi varsa yoksa milliyetçilik, savaş, kahramanlık, zafer türküleri az sayıda şehit çok sayıda terörist kellesi.

Savaşın bu kadar güzel bir şey olduğunu tahmin etmezdim valla… Her şeyi unutturuyor, geçimdi, demokrasiydi, basın özgürlüğüydü, insan hakları, savunma, hak- hukuk adaleti her şeyi unutturup güzel bir dünya güzel bir gelecek vaat edeceği aklıma gelmezdi. Hatta coğrafyamızdaki gerginliği, savaşa giden yolu hazırlamakta payı olanları…

Hele hele itibarı zayıflamış, seçmeni kaymış bir milliyetçi partinin kurtuluşunu savaşa göre ayarlanması valla billa bu savaşa sempatimi (!) artırdı.

Sen nelere kadirmişsin be savaş?

İlaçmış ilaç…

Savaşı seviyor ve destekliyorum.

Ne yani, savaş karşıtlığının, barış demenin vatan hainliği olduğu zamanda…

69 yaşındayım yarın askerlik şubesine gidip asker olmak istiyorum dilekçesi de (modaya uygun) verirsem gel keyfim gel… En kahraman en milliyetçi ben olurum belki gazeteme malum çevrelerden ilan bile alırım.

Oh be bu yazıyı yazdım rahatladım!