Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Başakşehir İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri grup toplantısında bir araya geldi. CHP İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, kadın ve gençlik kolları ile birlikte ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyelerinin yanı sıra örgüte verdikleri emeklerle katkı sağlayan vatandaşlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinin Başakşehir ilçesi içerisindeki istatistiklerini bir slayt gösterisi ile anlatan İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, teşkilat olarak bölgede bundan sonra nasıl bir yöntem izlemeleri gerektiğine dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRK HALKI BİR ÇAĞRIDA BULUNDU

İstanbul seçimleri hakkında kendi düşüncelerini anlatan CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, ‘’ Türk halkı bir hukuk devletine davet çağrısında bulundu. YSK’nın verdiği karara ve tek adam rejimine karşı bir refleks vererek dediki, ben hukuk devleti istiyorum, adalet istiyorum, vicdanımın kabul edeceği bir şeyler istiyorum. Milletimizin bu duruşu haksızlık yapan herkese, bir daha yaparsan daha ağır cezalandırırım demesidir. Bu seçimin sonucunda ders alınması gereken önemli nokta budur. ‘’ diye söyledi.

İSRAF EDİLEN BÜTÇE ORTAYA ÇIKACAK

Seçimin tekrar edilme nedeninin gazetelerde İstanbul Baronları olarak adlandırılan sermaye grupları olduğunu söyleyen Aydoğan, ‘’Sayın İmamoğlu, artık hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir şekilde koltuğa oturdu. Tüm mali denetimlerini yapacaktır. Zaten 18 günde yaptı ve bizimle paylaştı. O denetimler yapıldığı zaman İstanbul’da halka kullanılması gereken kaynakların, dinci kapitalizmi takip edecek sermaye gruplarına nasıl yardım olarak gittiği, boğazdaki yalı sahiplerinin son 10 yıl içerisinde nasıl değiştiği ortaya çıkacaktır’’ diye vurguladı.

BU OYLAR BİZİM DEĞİL, BİZE EMANET

Türkiye’nin vicdanını ortaya koyarak İstanbul’da bir seçim yaptığını dile getiren Av.Turan Aydoğan, ‘’ Bu oylar bizim değil, bu oylar bize emanettir. Partisi farketmeksizin her vatandaşımız sandığa giderek azgınlığa, hukuksuzluğa ve bu hadsizliğe dur diyenlerin bize güvenmesidir. Bu oylar tamamen çok çeşitli kesimlerin ortak bir noktada buluşmasıdır. Buradan sadece kendimizi pay çıkartırsak yanılırız, siyasi negatiflikleri bünyemizden atmak zorundayız. Herkes sevgiden, barıştan, kardeşlikten bahsediyor ama bu kelimeleri bedenimiz ve ruhumuzunda kabul etmesi gerekiyor. Bunu başaramazsanız çok çirkin, sıradan olursunuz.Sayın İmamoğlu’ndaki fark buydu. Eyüp Sultan’da Yasin okurken yadırganmayan, belediye önünde enternasyoneli okutup işçileriyle birlikte 1 Mayıs’ta bayramlaşırken’de yadırganmayan o içtenlik ve samimiyetiydi’’ dedi.

YENİ BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Herkesin tek istediğinin bu topraklarda huzurla yaşamak meselesi olduğunu belirten Aydoğan, ‘’ Yeni Belediyecilik anlayışımız ile birlikte kaynakların adaletli olarak dağıtılmasını sağlayacak, kadınların, çocukların, işsizlerin, yoksulların, engelli bireylerin ve gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar yaparak, toplum hayatına katılmalarına yönelik çözümler üreteceğiz. Toplum aslında bizim yıllardır anlatamadığımız şeyi İmamoğlu’nun ağzından duydu ve benimsedi. O zaman bizde bir beceriksizlik, bir samimiyet sorunu var. Bizde toplumsal ilişki kurma ve bizim dışımızdaki insanlara kendimizi ifade edememe sorunu var. Öyle değil mi? İmamoğlu’nun tarif ettiği belediyecilik bizim yıllardır parti programlarımızda olan, her belediye başkan adayımızdan aslında anlatmasını beklediğimiz belediyecilik tipiydi’’ diyerek açıkladı.

HİZMETLERİMİZ HER YERDE AYNI OLACAK

Bize ait olan bütün belediyeler için genel merkezimizde bizzat genel başkanımıza bağlı bir kordinasyon ağı kuracağız. Belediyelerimiz birbirine benzer işler yürütecekler. Bir belediyemiz sitesinde ben bugün şunları harcadım diye yayınlarken bir diğer belediyenin hiç bir bilgisine erişilmiyor olmayacak. Birbirleri gibi yoksullukla mücadele ederek aç insan bırakmama yolunda ilerleyecekler. Yapmazlar ise çok kısa bir süreli hikayeyi bitirmiş oluruz ama buna müsade etmeyiz, yapacaklar.

BU YOLUN MİMARI KILIÇDAROĞLU

CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan ayrıca, ‘’Bu yolun mimarı Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’dur. Bedelini gün gün yürüyerek bu yolu yürümüştür. Kendi örgütü tarafından çoğu zaman vahşice eleştirilse bile örgüt bu refleksleri verebilir diyerek tevazu göstermiştir. Çok mutluyum, çok huzurluyum. Bu yolun ortağıyım. Sayın Genel Başkanımıza yapılan saldırıların temelinde elini ayağını bu yoldan çek, rahat olacağımız insanlarla yürüyelim ve bu dinci kapitalizm körükleşsin meselesi vardı. Yandaş basın aracılığıyla Chp içine sızmaya çalışanlar bunu anlatmaya çalışıyordular. Çok yüreklisiniz izin vermediniz teşekkür ederim’’ diye belirtti.

İKTİDAR ALTIN TEPSİDE GELMEYECEK

Başkanlık sistemininin işlemeyeceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Aydoğan, ‘’Bundan böyle İstanbul’un iktidarı sizlersiniz, İstanbul’un iktidarı İstanbul halkıdır. Artık muhalefet gibi düşünemeyiz. Kavgalar, gürültüler yaparak bir yere varamayız. Biz İstanbul’da halkımızın ekmeğinin büyümesi için enerjimizi ortaya koymak zorundayız. Projeler üretmeli, çeşitli önerilerle yeni İstanbul’u birlikte yaratmalıyız. Göreceksiniz başkanlık sisteminin değişmesini bize Ak Parti kendisi önereceğinden bahsederek bunun nedenini şu şekilde anlattı, ‘’Ak Parti kendi var ettiği bir sistemle beraber, darmadağın ettiği bir ülkede yaşıyor. Kendi iktidarını devam ettirebilmek için belki yarı başkanlık belki de ,kademe kademe parlamenter sistemi önerecek. Ama bilin ki artık belirleyici olan bizleriz. İktidar altın tepside önümüze sunulmayacak, daha çok çalışacağız ve unutmayın biz artık büyük bir ortaklığın içerisindeyiz. Buradan kendi parti örgütüme teşekkür ederken, muhafazakarlara, milliyetçilere, Kürt kardeşlerimize, İyi Parti’nin tabanına, bir Türkiye gerçeğine hiç çekinmeden teşekkür etmemiz gerekiyor. Onlarda bu işin birleşenleri ve hak sahipleridirler’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Celal KARAALİ - Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi