Trabzon hurması kurutması
Karadeniz’de bol miktarda yetişen turuncu bir meyve olan Trabzon Hurması, Artvin'de kış için kurutulmaya başlandı.

Cennet Hurması ve nadiren de olsa Japon Hurması adıyla anılan 'meyvelerinin hası' anlamındaki Trabzon hurması, kabuğu soyulup saplarından sıra ile bağlanarak gölge veya güneşte kurumaya bırakılıyor. Kış akşamları özelikle ceviz, fındık ve çayla beraber yenilen hurmayı Artvinli kadınlar, balkonlarına asarak kurutuyor.

Bahçeden biraz sert halde topladıkları hurmaları soyduktan sonra ipe dizdiklerini ve kurutup kış akşamlarında yediklerini belirten kadınlar, kuruttukları hurmaları misafir olarak gelenlere ceviz, fındık ve çayla da ikram ettiklerini belirtiyor.
Anahtar Kelimeler:
trabzon hurması kurutması
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner258

banner241

banner245

banner183