14 Mayıs 2023’te yapılacak, Türkiye’nin tarihi boyunca yapacağı en kritik seçimi olarak gösterilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partilerin çalışmaları artık son düzlüğe girdi.

Seçim çalışmalarında vites artıran DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı, ilçe başkanı Avukat Eda Ateş Adıyeke’nin organizasyonuyla Küçükçekmece Kitaş Sosyal Tesisleri’nde bir iftar programı düzenledi.

İftar programında DEVA Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayları tanıtıldı. İftarlı tanıtım programına DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı, DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı temsilcileri ve İstanbul 3. Bölge Aday Adayları ile aileleri tam kadro katıldı.

DEVA Partisi İstanbul 3. Bölge Aday Adayları şöyle;

Atilla Öner, Abdulkadir Aydınlı, Ahmet Cahit Yetgin, Asım Boray Sulakçı, Alican Kayvar, Bahar Kayserilioğlu, Ebru Aktaş, Emirhan Yörük, Erkan Ateş, Eylem Erdem, Ferat Bulut, Güven Doğruel, Hasan Gökberk Veznedar, Kamuran Kaya, Lokman Alpaydın, Maşallah Eker, Metin Yeşiltepe, Muammer Altunkaynak, Musin Keçeci, Müge Yavaş, Nadya Tunguç, Nalan Ilgın, Nuh Temel, Oğulcan Gültekin, Orhan Gökçe, Resul Özal, Sakine Öztürk Kara, Ulaş İke, Vedat Kaplan, Yakup Güler, Yusuf Türk, Yavuz Nacar, Halis Kahriman.

ADIYEKE: DEMOKRASİ VE ATILIM DERHAL BUGÜN!

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş Adıyeke, Ramazan mesajı verdikten sonra depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Adıyeke, yaşanan depremlerde de vatandaşın devlet tarafından adeta sahipsiz bırakıldığının altını çizerek, iktidarın artık görevini yapmadığını ve ayrıca yapamadığını söyleyerek değişim çağrısında bulundu.

Adıyeke, “Çiftçimizin yüzü gülmüyor, sanayicimizin iki yakası bir araya gelmiyor, gençlerimiz uyuşturucu cellatlarının pençesinde. Bugün 85 milyon vatandaşımızın gözyaşı aynı renkte akıyor. Ehliyetli ve liyakatli kadrolarla, bilimle istişareye sıkı sıkı bağlanarak vatandaşlarımızın gözyaşlarını sileceğimizi biliyoruz. Genel başkanımız sayın Babacan’ın tecrübeli ekibiyle özlenen Türkiye’yi geri getireceğimize inanıyoruz. Demokrasiye inanmış DEVA damlaları ile kol kola çalışacağımıza söz veriyoruz,  hep birlikte demokrasi ve atılım derhal bugün!” şeklinde konuştu.

KAYA: AYDINLIK BİR TÜRKİYE’YE DOĞRU

DEVA Partisi İstanbul 3. Bölge Aday Adayı Kamuran Kaya da şunları söyledi;

“Değerli il teşkilatı arkadaşlarım ve ilçe başkanımıza bu iftar organizasyonu için teşekkür ediyorum. 28. Dönem aday adaylığı ile siyasete girdim, inşallah daha aydınlık bir Türkiye’ye doğru birlikte yol yürürüz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

KAHRİMAN: VATANDAŞLARIMIZI KADER Mİ YOKSA BU SİSTEM Mİ ÖLDÜRDÜ?

Önceki dönem DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı olarak görev yapan şimdi ise 14 Mayıs seçimleri için İstanbul 3. Bölgeden Aday Adayı olan Halis Kahriman, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara yönelik açıklamalar yaparak seçimler için çağrıda bulundu. Kahriman, “Geldiğiniz için teşekkürler. Küçükçekmece her zaman farkını ortaya koyuyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında nasıl bir gelecek hayal ediyoruz bunu anlatmak istiyorum.

50 binin üstünde insanımızı kaybettik, burada yüreğimiz buruk bir şekilde bulunuyoruz. Peki bu Cumhurbaşkanının dediği gibi kader mi? Elbette Müslümanlar olarak kadere inanıyoruz ama kader mi insanları öldürdü yoksa bu sistem mi?

Bu depreme rağmen hala beyinleri para kazanmaya odaklı çalışıyor. 10 yıl vadeyle yeni yapılan deprem konutlarını vatandaşa satma peşindeler. Halbuki Anayasa’da şöyle yazıyor; Eğer devletin bir hatası varsa milletine kaybını ücretsiz geri vermek zorundadır. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bizim iktidarımızda o kayıpların hepsi milletimize bedelsiz verilecek.“ şeklinde konuştu.

"3. BÖLGEDE AK PARTİ’Yİ BULDOZER GİBİ EZECEĞİZ"

Kahriman şöyle devam etti;

“Tüm arkadaşlarımızdan ricam; Hangimiz listeye girersek girelim bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın geleceği yok. Recep Tayyip Erdoğan ne demişti? 3 çocuk yapın. Bu ülkede 3 çocuk yapan bütün masraflarını karşılayabilir mi?

Kılıçdaroğlu emeklilere 8500 vereceğiz dedi. Mevcut iktidar 2 bin lira veriyor. Bakan Nebati çıkıp hayır yalan söylüyorsunuz veremezsiniz diyor. Vallahi de vereceğiz, billahi de vereceğiz.

Size söz veriyoruz İstanbul 3. Bölge’de AK Parti’yi buldozer gibi ezeceğiz. 20 saat çalışacağız, herkese gideceğiz, DEVA’yı anlatacağız, Sayın Babacan’ın anlatacağız. Yarının Türkiye’sinde bu ülkenin Başbakanı Ali Babacan olacak. Çünkü bu ülkenin geleceği Sayın Babacan’dır.

14 Mayıs akşamı Sayın Erdoğan ile Sayın Bahçeli’yi bu ülkede emekli edeceğiz. 15 Mayıs’ta aydınlık bir ülkeye uyanacağız. Başaracağız, başaracağız, başaracağız.”

ADIYEKE: ÖNEMLİ OLAN REKLAM DEĞİL, SÖZDÜR

Bakan Yardımcısı Alparslan'ın aldığı iddia edilen maaşlar gündemde Bakan Yardımcısı Alparslan'ın aldığı iddia edilen maaşlar gündemde

Programın kapanış konuşmasına imza atan DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş Adıyeke, “İlk kez seçimlere giriyoruz. Kendi adımız ve logomuzla seçime giriyoruz. Daha önce seçime girmediğimiz için hazine yardımı alamıyoruz. Sayın genel başkanımızdan edindiğimiz tecrübeyle şunu biliyoruz ki; önemli olan reklam değil, sözdür. Biz sözün gücüne inanıyoruz.” dedi.

“SÖZ VERDİĞİNİZİ UNUTMAYACAKSINIZ”

Aday adaylarına seslenen Adıyeke, “Sizler 28. Dönem Aday Adayları olarak milletimize söz veriyorsunuz; Bireysel menfaatler uğruna partimize itibar kaybettirmeyeceksiniz. Türkiye devletinin bir cumhuriyet olduğunu, toplumun huzuru için çalıştığınızı, milli dayanışma ve adalet anlayışı ile insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı olduğunuzu, demokrasiden vazgeçmeyen laik ve sosyal bir hukuk devletinin muhafazası için bu yola çıktığınızı ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için söz verdiğinizi unutmayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“BAZI KEM GÖZLER ÜZERİMİZDE OLACAK”

Son bir ayın önemine dikkat çeken Adıyeke, “Bugün sloganımız damla damla büyüyoruz iktidara yürüyoruz. Son bir ayın içindeyiz. Son bir ayda evler, STK’lar, esnaflar, iş insanları ve pazar yerleri gibi birçoğuna ziyaretler yapacağız. Bunları yaparken bazı kem gözler üzerimizde olacak. Ancak biz ortak mutabakat metnindeki ilkelere uyumlu şekilde hareket edeceğiz. “Demokrasiyi Sevdik Biz, Oyları Saydık Biz” uygulamamız ile sandıklara sahip çıkacağız. Sizlerden ricam; ilçe teşkilatımızın çalışmalarına katılıp partimizi daha iyi anlatmak için yardım etmeniz. Anlayışınız, cesaretiniz ve doğru yerde durduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı. Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı