İstanbul Havalimanı’nı işleten İstanbul Grand Airport ( İGA) firmasının güvenlik personelini taşıyan Altur’a ait 34 LCE 824 plakalı servis aracı Başakşehir Olimpiyat Bulvarı yan yolda kaza yaptı. Servis aracı sabah saat 07:45 sıralarında yağan yağmurun etkisi ile kayganlaşan virajda aydınlatma direğine çarparak yan yattı.

Sürücü ile birlikte 17 kişinin olduğu araçta sürücü dahil 7 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi o esnada yoldan geçen vatandaşlar yaptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar Çam Sakura ve BHT CLİNİC hastanelerinde tedavi altına alındı. Araç sürücüsünün diğer kazazedelere göre daha ağır yaralı olduğu iddia edildi.

Kaza sonrası yolda uzun araç kuyruğu oluştu

Kaza nedeniyle Olimpiyat Stadı yolunda ve çevresinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kaza sonrasında devrilen minibüs vinç yardımı ile çekilirken, trafik de normal seyrine döndürüldü.

Kaza sonrası İGA ve Altur yöneticileri hastanede yaralıları ziyaret ederken, Altur Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın hastaneye gelmemesi veya aramaması nedeniyle sitem ettiler.

Kent Yaşam / SERKAN HORUZ

Editör: Haber Merkezi