“POLİS MÜDAHALE ETMİYOR, EMNİYET SORUŞTURULMALIDIR”

Site içinde Silahlı saldırı sonucu oğlu kurşun yarasıyla yaralanan Turgut Çakmak, olay yerine gelen basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu saldırı ilk olmadığı gibi bunun yapılacağı belliydi. Çünkü başta site yönetimi olmak üzere çıkarına dokunduğum herkes farklı yöntemlerle beni ve ailemi tehdit ediyordu. Bu tehditleri de an be an belgelerle birlikte Başakşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bildirerek gerekli önlemin alınmasını istiyordum. Ama Başakşehir Emniyet Müdürlüğü de ne hikmetse bizi duymadı. Ve bu Cumartesi günü bana ve eşime yapılan sopalı ( bellerinde silahları vardı) saldırıdan yaralı olarak kurtulduk.” ifadelerini kullandı.

“SİLAHLI SALDIRI YAPACAKLARINI BEKLİYORDUM”

Ben ve eşim Cumartesi gecesi, sitenin kapıları kapatılarak çıkmamıza engel olunarak uğradığımız saldırıdan yara alarak kurtulduk ama bugün saldırı boyutu genişletilerek silahlı oldu. Beni de hedef alan silahlı saldırıda ben tesadüfen kurtuldum ama oğlum karın boşluğundan yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

“POLİS NEDEN GELMİYOR?”

Çakmak, Başakşehir Kaymakamı’ndan Emniyet Müdürü’ne, siyasi partilerden seçilmiş Meclis Üyelerine varıncaya herkesi sorumlu ilan ederek, “ Ben 7 yıldır İOSB’de yapılan yanlışlara dur demek adına her yere şikâyet dilekçesi veriyorum. Cumhurbaşkanlığından geçmiş Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığı’ndan Sanayi Bakanlığ’ına, Kaymakam’dan Vali’ye tüm makamlara dilekçe vererek İOSB’de yaşanılan hırsızlıkları dile getirdim. Benim şikâyetimden rahatsız olan ve bu suçu işleyen siyasetçileri anladım da yerel idareciler neden görmezden geliyor bunu anlamış değilim. Yani, öyle bir hale geldi ki durum, saldırıya uğradıktan sonra 155’i arıyorum polis gelmiyor. Biz vatandaş değil miyiz? Vatandaş saldırıya uğradığı zaman polis gelmez mi? Peki polisin görevi nedir? Şunu çok net biliyorum, Emniyet içinde benim şikâyetlerimle ‘ilgilenilmesin’ denmektedir. Aksi halde 155 dâhil Başakşehir İlçe Emniyeti şikâyetlerimi dikkate almıyor.” dedi.

"BENİ DURDURAMAYACAKLAR"

Çakmak, “İki gün üst üste tüm aile olarak site yönetimlerinin ve çıkar gruplarının yönlendirmesi neticesinde çoluk çocuk hepimiz saldırıya uğradık. Bu saldırılarda maşa olan Özel Güvenlik birimi de var ki onlardan da hesap soracağım. Bizi yıldıramayacaklar. Hırsızların tamamından hesap soracağım ve bu olay burada kapanmayacak. İOSB’de yeşil alanları ranta çeviren, bina diken bu binalardan çok büyük rantlar elde ederek yetim hakkı yiyen kim varsa hepsinden hesap soracağım. Bunlara Kaymakamlar, Emniyet Müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve seçilmişler de dâhildir.” dedi

CELAL KARAALİ / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi