Eskişehir’de Emel Tokkal, İlkay Tokkal ve 4 yaşındaki çocukları evlerinde bıçaklanmış bir halde ölü bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde Emel Tokkal’ın, ilk evliliğinden olan kızı annesine ulaşamayınca durumu Eskişehir’deki arkadaşlarına haber vermiş genç kızın Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki apartmanın beşinci katına giden arkadaşları durumdan şüphelenerek çilingir çağırmaya karar vermişti. Eve gelen çilingirin kapıyı polis olmadan açamayacağını söylemesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleriyle birlikte açılan kapının ardında baba İlkay Tokkal(42), anne Emel Tokkal (41) ve dört yaşındaki çocukları A.D.T.’nin kanlar içinde olan cansız bedenleriyle karşılaşılmıştı. İlkay Tokkal’ın 7, Emel Tokkal ve küçük çocuğun 3 kez bıçaklanarak öldürüldüğü kan donduran cinayetin katil zanlısı ortaya çıktı.

Katil zanlısı eski iş ortağı çıktı

Olayın gerçekleşmesinin ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri özel bir ekip kurarak geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Çevrede bulunan MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler katil zanlısnı tespit etti. Zanlının, cinayetin orya çıkmasının ardından gözyaşı dökerek kendisini yere atan İlkay Tokkal’ın eski iş ortağı Mehmet Şerif Boğa olduğu anlaşıldı. Evinde kanlı çorap ve ayakkabı ele geçirilen Boğa, dün 3 akrabasıyla birlikte tutuklanarak cezaevine koyuldu.
Katil zanlısı Boğa ifadesinde suçlamayı kabul etmediği, sürekli ‘Ben yapmadım, bilmiyorum’ dediği öğrenildi.Polis ekiplerinin soruşturması sürüyor.

Eskişehir canisi hakkında yeni detaylar Bir kent Tokkal ailesine ağlıyor

Babasına baş sağlığı dilemişti

Soruşturma kapsamında bir ilginç detay daha ortaya çıktı. Katil zanlısı Boğa, İlkay Tokkal’ın babası Hasan Ali Tokkal'ıngeçtiğimiz Kasım ayında koronavirüs nedeniyle ölmesinin ardından Tokkal'ın "Nerdesin be babam? Hani gelecektin sen!" sözleriyle sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafa Boğa’nın da "Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın" şeklinde yorum yaptığı görüldü.

Eskişehir canisi hakkında yeni detaylar Bir kent Tokkal ailesine ağlıyor

PKK ile bağlantısı incelemeye alındı

 Boğa’nın 2013 yılında operasyonla etkisiz hale getirilen ‘Akif Doğan’ kod adlı Mehmet Şirin Cebe ile 2012 yılında etkisiz hale getirilen ‘Aşikar’ kod adlı Ali Kılıç isimli PKK’lı teröristlerin daha sonradan yıkılan mezarları arasında poz verdiği fotoğraflar ortaya çıktı. Sosyal medya hesaplarında elinde tüfek ve tabanca ile çekilmiş fotoğrafları da olduğu görülen Boğa’nın terör örgütü PKK ile bağlantısı incelemeye alındı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi