İstanbul’da yaşayan Narin Bingöl, 6 Mart’ta Konya Yunak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak Kaymakamlık görevlisi olan eşi Hekim Bingöl’e (49) ulaşamadığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hekim Bingöl’ün 5 Mart’ta evinin önünden otomobille ayrıldığını saptadı. Görüntünün ardından dikkatlerini bu noktaya yoğunlaştıran ekipler aracın plakasından yola çıkarak çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme altında aldı.  Yapılan incelemelerin arından aracın İstanbul Maslak Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Şentürk’e(43) ait olduğu belirlendi. Şentürk şüphe üzerine İstanbul'da gözaltına alınıp, Konya'ya getirildi.

ŞENTÜRK: DAHA ÖNCE ŞİKAYETTE BULUNDUM

Polis ekiplerince yürütülen araştırmada bir diğer dikkat çeken bilgi ise Ali Şentürk’ün eşi ve iki çocuk annesi H.Ş ve bir çocuk babası Hekim Bingöl’ün Küçükçekmece Kaymakamlığı’nda çalıştıkları sırada ilişki yaşadıkları iddiasıyla şikayette bulunması oldu. Şentürk’ün konuyla ilgili şikayette bulunmasının ardından Bingöl yaklaşık 1 yıl önce Konya Yunak Kaymakamlığı’na tayin edilmişti.

“BIÇAKLA BANA SALDIRMAYA BAŞLADI”

Şentürk ifadesinde Bingöl’ün Konya’ya tayin edilmesinden sonra da eşiyle görüşmeye devam ettiğini iddia ederek eşine il dışına göreve gittiği yalanını söyleyip tabancasını evinde bırakıp, konuşmak için Yunak'a geldiğini ifade etti. Şentürk, “Amacım, eşimle olan ilişkisini konuşup bu işi sonlandırmaktı çünkü bu ilişki, artık rüyalarıma giriyordu. Bu konuyla psikiyatrik olarak destek de aldım ama fazla işe yaramadı. Hekim Bingöl, buraya tayin oldu ama eşimle görüşmeye devam ediyordu. Yunak'a geldim, o da saçını yıkayacağını söyleyip, beni eve davet etti. Bir süre evinde oturduktan sonra arabamla yola çıktık. Eskişehir yolu üzerinde arabada tartışmaya başladık. Aşağı indiğimizde aramızda boğuşma yaşandı. Hekim, araçta bulunan bıçakla bana saldırmaya başladı. Ben de bıçağı alarak kendimi korudum. Bu sırada bıçak, Hekim'in boğazını kesmiş. Hekim, acı içinde bağırıyordu. Her yer kan olmuştu. Bir süre sonra baktığımda yaşamıyordu. Cansız bedenin üzerini moloz ile doldurup olay yerinden ayrılarak İstanbul'a gittim" dedi.

CESET MOLOZLARIN ALTINDAN ÇIKTI

Şentürk’ün Eskişehir Sivrihisar ilçesi Aydınlı Mahallesi yakınlarında molozların altında Bingöl’ün cansız bedenine ulaşıldı. Molozların altından çıkarılan Bingöl’ün cansız bedeninde boğazında birçok kesik tespit edildi. Bingöl'ün cansız bedeni, otopsi işlemleri için Eskişehir'e gönderildi. Ali Şentürk ise dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi