Akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat dönemi başladığını belirten EPDK, istasyonlarda farklılaştırılmış ürün fiyat farkını da kaldırıldı. "Ultra force", "power", "VMax" gibi ifadelerle satış yasaklanıyor.

Hükümete skandal öneri; 'İzmir, İstanbul, Ankara'ya kuruş vermeyin' Hükümete skandal öneri; 'İzmir, İstanbul, Ankara'ya kuruş vermeyin'

ADİL FİYATLANDIRMA İÇİN

Bu düzenlemenin, akaryakıt tüketicileri için adil fiyatlandırma ve şeffaflık anlamında önemli avantajlar sağlaması bekleniyor. EPDK'nın bu adımı, ekstra performans kattığı, yakıt tasarrufu sağladığı veya motoru temizlediği iddiasıyla satılan farklılaştırılmış akaryakıtların normalden daha yüksek fiyatlandırılmasına son vermiş olacak.

DAHA UYGUN FİYATLAR MI OLACAK?

Akaryakıt piyasasında yeni bir dönemin başlamasıyla birlikte, tüketiciler artık akaryakıt alımlarında hem daha uygun hem de daha anlaşılır bir fiyatlandırma ile karşılaşacak. Bu değişiklik, sektördeki rekabet koşullarını da etkileyebileceği gibi akaryakıt tüketim alışkanlıklarında yeni bir dönem başlatabileceğinin sinyallerini verdi.

30 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

EPDK'nın hazırladığı taslak düzenleme, 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, akaryakıt istasyonlarında otomasyon sistemiyle farklılaştırılmış akaryakıtın kullanıcılara sunumunun takibi de yapılacak. Ayrıca, aynı türden farklı ticari isimlerdeki akaryakıtların karışması durumunda en düşük fiyatla satılması sağlanacak.

Editör: Anıl Kılıçlı