Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, uluslararası iletişimiyle Türkiye ve Büyükçekmece’ye katkı sunmaya devam ediyor. 2000 yılından beri aralıksız olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Milli Delegasyon olarak görev alan Başkan Akgün, Strasbourg’da bir kez daha Türkiye’yi temsil edecek.

DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI

Kongre, 21 Mart Salı günü 6 Şubat tarihinde meydana gelen Türkiye’nin Güneydoğusu’nu ve Suriye’yi derinden etkileyen depremleri de gündemine alacak. 
Toplantıda, Parlamenterler Meclisi, Avrupa Konseyi Personel Birliği ve Konsey'de Türk toplumu işbirliğiyle bir deprem bölgeleri için bir yardım kampanyası başlatılması planlanıyor. Depremzedelere barınak, yiyecek ve tıbbi malzeme sağlanması hedefleniyor.

DİKKATLERİ İSTANBUL’A TOPLADI

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 44’üncü oturumunda söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’yi yasa boğan ve 51 binin üzerinde vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri hakkında kongre üyelerine bir sunum gerçekleştirdi.

Beklenmekte olan İstanbul depremine de Avrupa’nın dikkatine çeken Başkan Akgün; “İstanbul’da beklenmekte olan deprem yaklaşık 400 bin konutumuzu yıkacak ve 2 milyona yakın insan etkilenecek” diye konuştu.

AKGÜN: KÜÇÜK BİR KIYAMET YAŞANDI

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde 21 yıldır Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kongrenin 44’üncü oturumu için Strasbourg da bulunuyor. Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin de konuşulduğu kongrede söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’yi derinden etkileyen depremleri video aracılığıyla kongre üyelerine izletti. Başkan Akgün daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Güneydoğu’sunda başlayıp Mısır’a kadar hissedilen depremin küçük bir kıyamet olduğunu belirterek; “11 vilayeti kapsayan 110 bin kilometrekarelik alanda aynı anda iki büyük deprem 7.7, 7.6. Mısır’a kadar konuyu aldığınızda 350 bin kilometrekarelik alanda dünyada ilk kez bilinen böyle bir deprem meydana geliyor. Kaybımız 51 bini geçti. Yıkılan bina sayısı ve yıkılmakta olan 298 bin. Toplam konut ve iş yeri olarak da 876 bin bağımsız bölüm yıkıldı. Yaralı sayısı 108 bin. Korkunç bir olay. Korkunç bir felaketle karşı karşıya kaldık. 90 ülkeden 11 bin 500 kurtarma ekibi geldi. Yardıma koşan bütün ülkelere teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi dirençli kentler çok büyük bir kavramı ifade ediyor. Sadece deprem değil, felaket değil. Buradan İstanbul’a gelmek istiyorum. İstanbul’da beklenmekte olan deprem yaklaşık 400 bin konutumuzu yıkacak ve 2 milyona yakın insan etkilenecektir. İstanbul’da ve İstanbul’un çevresinde Avrupa’nın 150 milyar dolarlık yatırımı var. İstanbul’da 100 bin binanın yıkılacağını biliyoruz. İstanbul’u ayağa kaldırmak için, İstanbul’u depreme hazırlamak için ayrı çalışma yürüteceğiz. Aynı zamanda yıkılmış olan 11 vilayetimizin ayağa kaldırılması için bir başka çalışmayı eş zamanlı yürüteceğiz. Bu nedenle bütün başta Avrupa olmak üzere uluslararası alanda ne kadar muhatap kuruluş varsa özellikle finans yönünde ihtiyacımız olduğunu ve birlikte iş birliği içerisinde bu yaraları saracağımızı ben İstanbul’da dirençli kent adına geleceğe hazırlamak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve tüm kurumlardan da destek bekliyoruz.”

BÖLGESEL STRATEJİLER

Ayrıca gündemde "Çevrenin korunması için bölgesel stratejiler", "Çok sayıda kriz karşısında şehirlerin ve bölgelerin dayanıklılığı", "Yerel düzeyde gençlerin katılımıyla güçlü demokrasiler" ve "Doğrudan seçim" konulu tematik tartışmalar yer alacak. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ
 

Editör: Editör Yazar