2018 milletvekili seçimlerinde CHP üyesi olarak adaylarla çalışan Aynur Doğan, O dönem aday olan Karabat'la zaman zaman seçim çalışmalarına katılmış ve Karabat'a yakın durmuştu. Şebeke elemanlarıyla birlikte Karabat'a şantaj planı yapan Aynur Doğan aralarında CHP Eski Çekmeköy İlçe Başkanı Erdoğan Bozkurt'un da olduğu 5 kişilik bir ekiple şantaj planını organize ettiler.

Çete üyeleri seçim sonrası vekil olan Karabat'tan para talep etmeye başladılar. "Elimizde kamera görüntün var diyerek 10 Bin TL talep eden şebeke üyeleri, aksi halde yayaınlanacağını" iddia ettiler. Çete üyeleri, Karabat'tan istedikleri 10 bin teleyi alamıyacaklarını anlayınca rakamı sürekli azaltarak en son biı milyona kadar düşürdüler. Çete üyelerine boyun eymeyen vekil Karabat durumu önce parti yöneticileriyle konuştu daha sonra ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya anlatarak gerekenin yapılmasını talep etti. Karabat'ın ihbarı sonrası Kıbrıs'a kaçan şebeke üyeleri yakalandı. Yakalanan 5 kişilik çeteden 4 kişisi tutuklanırken biri kişi ise adli kontrol şatıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden,  Aynur Doğan, Erdoğan Bozkurt, Cahit A. ve Ahmet A. "Özel hayatın gizliliğinin ihlali" suçlamasıyla tutuklandılar. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi