Operasyon, Osmaniye’de sosyal medya üzerinden satış yapan ve organik ürünler satan vatandaşların, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Hırsızlık Büro Amirliği ‘ne İhbarları üzerine gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşların ürettikleri zeytinyağı, bal ve salça gibi organik ürünleri satın alma bahanesiyle dolandırıcılık yapan şebekenin çökertilmesi için organize ve ortak bir çalışma başlattı.

100’ün üzerinde güvenlik taraması yapıldı

Yaklaşık olarak 2 ay boyunca sürdürülen çalışmalar kapsamında, yüzün üzerinde güvenlik taraması yapıldı. Bu çalışmalar sonrası çete üyeleri Cuma S., Ümit S., Mehmet S. ve Mustafa C.'nin bilgileri tespit edildi. Ekipler, çete üyelerinin kayıt dışı telefonla vatandaşları arayıp, ürünlerini boş bir dükkana sipariş ettikleri ve başka bir adrese giderek ödeme yapacaklarını beyan edip, ödeme yapmadan ortadan kayboldukları bilgisine ulaştı. Edinilen bilgiler sonrası yapılan fiziki takip sonucu, polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

Antika silah ve sikke de ele geçti

Nitelikli dolandırıcılık suçundan yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında, şebeke üyeleri tek tek kendi evlerinde gözaltına alındı. Operasyonda, 417 kilo salça, 157 kilo zeytinyağı, 63 kilo bal ile Osmanlı Dönemi'ne ait 205 adet sikke ve bir adet silahla bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcıların, Adana, Kahramanmaraş ve Hatay’da da aynı yöntemle 6 üreticiyi dolandırıldıkları ortaya çıktı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi