İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada, gerçekte var olmayan gemi, yat ve deniz araçlarını sahte belgelerle varmış gibi göstererek aldıkları akaryakıtı yurt içi istasyonlara satan bir şebekeyi tespit etti.  İstanbul merkezli 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 60 kişiden 35’i yakalandı.

ALTINBAŞLAR DA GÖZALTINDA

Operasyonda, 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Sofu Altınbaş'ın sağlık sorunları sebebiyle ifadesinin ardından serbest kaldığı belirtildi. Şüpheliler “Suç örgütü kurmak, suç örgütüne üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik” ile suçlanıyor.

22 MİLYONLUK KAYIP

Mali polisin ilk tespitine göre, 6 aylık süren çalışmada devletin 22 milyon lira zarara uğratıldığı ortaya çıkarıldı. Deniz araçlarında ÖTV'nin olmaması sebebiyle devleti büyük zarara uğratan suç şebekesinin çökertilmesi için operasyon hazırlığı yapıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 60 kişinin gözaltına alınması için 12 ilde baskınlar düzenlendi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi