Bayrak senin için çok daha kutsaldır. Çünkü bebekliğinden beri baban onun için nöbet tutar. 

 Memleketin neresi sorusuna düşünerek cevap verirsin. Doğum yerin sadece kimliğinde yazan yerdir. Üstelik aile bireylerinin her birinin doğum yerleri farklı olabilir. 

 Okul değiştirme rekoru kırmışsındır. Hatta dönem aralarında bile okul değiştirebilirsin. Asker çocuklarından daha fazla okul arkadaşı biriktiren olamaz.

 Babanız emekli olana kadar ailenize ait bir ev yoktur. Lojmanda büyür, lojmanda alışveriş yapar, lojmanda kuaföre gider, askeri hastanelerde muayene olur, Harp okulunda sinemaya gidersiniz...
  Mutlak suretle bütün asker çocuklarının ilk aşkı asker çocuklarıdır. Asker çocuklarının eşleride genelde ya asker çocuğu ya da bizzat kendi asker olur. 

 Ailede herkes asker gibi yaşamaya alışmıştır. 3 yaşında da olsanız disiplinden, mükemmelliyetçilikten, dik duruştan asla ödün vermezsiniz. Sözleriniz emir niteliğindedir. Tavırlarınız kararlıdır. İkna edilmez, ikna edersiniz. Fiziken çelimsiz de olsanız, ruhen güçlüsünüzdür bir defa...

 Büyüdüğünüz ortamda etrafınızda gezen askerler vardır. Kapınızda nöbeti asker tutar.  Ekmek aldığınız kantinde bile asker abiniz vardır. Dolayısı ile , kimse askere kıyamaz ama siz daha çok sever daha çok sahiplenirsiniz askeri...

 Okula askeri araçlarla gidersiniz. Babanızda askeri araçla mesaiden gelir. Mesai aracı lojmana girdiğinde, aynı kıyafeti giymiş onlarca kişinin arasından babanızı şıp diye seçiverirsiniz...

 Bütün resmî bayramları, tam bir ciddiyet ve yüreklilikle kutlarsınız. Bütün törenlerde babanız ön sıralarda olacaktır çünkü.

 Çocukluk gençlik arkadaşların ya devrendir, ya da  komutanın. Birbirinize öyle hitap edersiniz. Babalarınızla beraber sizde kader arkadaşlığı yapmışsınızdır. Sadece asker çocukları birbirini anlar. 

 Ast, üst ilişkisini senden daha iyi bilen olmaz. O sebeple ömrün boyunca hangi işi yaparsan yap, çalıştığın her alanda saygını hürmetini üstlerinden eksik etmez, astlarına da kendini saydırmayı bilirsin. 

 Yaz tatillerin hafta sonların ömrün boyunca askeri kamplarda geçer. Memleketin neresinde olursa olsun kamp, değişik şehirlerden kurra ile toplaşıp gelen tüm asker aileleri, ailendendir. 

 Diyeceğim şu ki babası 18 ay askerlik yapan baş tacıdır. Babası bir ömür boyu askerlik yapan da çok daha gururlu ve şanslıdır. Çünkü doğduğun andan beri asker çocuğu olmanın , yaşama dair manevi kazançlarını bir ömür boyu yaşarsın. Üniforma yoktur üzerinizde ama karakteriniz tam bir askerdir...

 Bir askerin evladı olduğum için hayat boyu şükrettim.  Bütün askerlerimizi , onların ailelerini saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Babalar günü vesilesi ile her birinin babalar gününü kutluyorum. Aramızdan ayrılanları ise rahmet ve dua ile anıyorum. 

 Kıymetli babama itafen yazdığım bu makale ile onunda ellerinden öpüyor ve onun nezdinde bütün  babaların , babalar gününü kutluyorum. 

 Hava Kuvvet Komutanlığından emekli Ast. Subay Muammer Şener’in kızından...

EVRİM ŞENER TOK