Balıkesirli ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın sunumuyla açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Şehrin ürün çeşitliliği ve çok kültürlülüğünün bir yansıması olan özgün ve zengin mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen festival, düzenlenen coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı. Bayram havasında gerçekleştirilen etkinliğe Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın eşleriyle birlikte katıldı.  Kortej, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla dikkat çekti.

YILMAZ; BU TOPRAKLARDAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Balıkesir´in topraklarının zenginliğini Türkiye ve dünyaya duyurmak istediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu memleketin ürünleri, tarladan direkt sofraya gelir. Gastronomi şehirleri bu bütünselliği sağladığı için ortaya güzel lezzetler çıkarıyorlar. Balıkesir de artık bu zenginliğini ve iddiasını ortaya koyuyor. Dağlarından bal, ovalarından yağ akan şehir derken Kazdağları ve Madra Dağı´nı işaret ediyoruz. Şehrimizin her bir karışından bereket fışkırıyor. Endemik bitkilerden zeytine, ayçiçeğinden susamına, baharatlarından balına kadar her şey yetişiyor ve oluyor. Balıkesir olarak esenlik ve sağlık turizmindeki potansiyelimiz ile Avrupa´nın Seçkin Destinasyonu seçildik. Gastronomi şehri olma yolunda birçok çalışma gerçekleştirdik. Sahilleri, Kuş Cenneti, termalleri ve tüm ilçeleriyle Balıkesir, 365 gün misafirlerini bekliyor" dedi.

`GASTRONOMİ KONUSUNDA GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ´

Festivalde emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür eden Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, "Balıkesir turizm şehri olma yoluna çıktı. Bunun bileşenleri çok geniş bir alana yayılıyor. Gastronomi de bunlardan belki de en güçlü olanı. Bu konuda güçlüyüz. Gücümüzü göstermek istiyoruz. Balıkesir bu festivalle artık ben de bu sahada varım diyor. Şehrimize, turizm ve gastronomi sektörüne hayırlı olsun" dedi.

BALIKESİR TANITIMI GERÇEKLEŞİYOR

Şehrin yöresel ürünleriyle 30´un üzerinde çeşidin yer aldığı `Balıkesir Kahvaltısı´ Avlu Havuzlu Amfi Alanı´nda kurulan stantlarda görkemli bir şekilde tanıtılmaya başlandı. 51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş, 2 süt birliğinin stant açtığı festivalde 20 ilçe tanıtılıyor. Gastronomi turizmi aracılığıyla Balıkesir´in mutfak zenginliğini paylaşabileceği güçlü bir ortam olan festivale, bazı şehirler de misafir olarak katıldı. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği iş birliğinde düzenlenen ve 5 Haziran´a kadar açık kalacak festival kapsamında; birbirinden güzel yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, yöresel ürünlerin tadımı ile barana ve halk oyunları gösterisi de yapılacak.

CELAL KARAALİ / KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi