Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ve Yunanistan Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü ziyaret etti.  Heyet için hazırlanan programa, Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adalar Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı ve Emekli Büyükelçi Yalım Eralp da eşlik etti.  Heyeti makamında ağırlayan Belediye Başkanı Erdem Gül, Nikalaus Meyer- Landrut’a yeni görevinde başarılar dilerken ziyaretinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

GÜL: AB BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Adalar’da farklı halklar ve kimliklerin barış içerisinde yaşadığının vurgusunu yapan Gül, “Farklılıklarımız zenginliğimizdir ama bu toprakların acı geçmişi de var. Bunları unutmamak ve yüzleşmek gerekir. Düşünce ve ifade özgürlüğü bakımından da çok adaletsizlikler yaşandı ve yaşanıyor.  Avrupa Birliği bu anlamda bizim için önemlidir.” dedi. AB Büyükelçisi Landrut,  Türkiye ziyaretinden önce Adalar’ı araştırdığını bölgenin otantik ve çok kültürlü yapısına hayran kaldığını belirtti. Landrut, cennet olarak tanımladığı Adalar’da bulunmaktan keyif aldığını sözlerine ekledi.

RUM ORTODOKS YETİMHANESİ ZİYARET EDİLDİ

Görüşmenin ardından Kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi Hacopulos Köşkü’nün restorasyonunu inceleyen heyet ardından Avrupa'nın 'Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı'ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ne gitti ve yetimhane hakkında bilgi aldı.  Heybeliada Ruhban Okulu ziyareti ile devam eden programda Baş Rahip Despot Kasiyanos heyete okulun tarihçesi ve günümüzdeki durumu hakkında bilgi verildi.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi