Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçedeki riskli binaların yıkımını sürdürüyor. Belediye ve vatandaş işbirliğiyle gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yıkılan yapıların yerine depreme dayanıklı modern binalar inşa ediliyor.


Türkiye'de meydana gelen son depremlerin ardından tedbirler alınmaya devam ediliyor. Büyükçekmece Belediyesi de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe genelinde bulunan ve deprem riski olan evleri tek tek tespit edip yıkıyor. Bu kapsamda Fatih Mahallesi'ndeki 6 katlı riskli yapının yıkımını gerçekleştirildi.

 “İstanbul için en büyük sorun depremdir”


Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren  Akgün, “Covid-19'la mücadelemiz devam ediyor. Mücadele ederken, Büyükçekmece'de depremle yatıp depremle kalkıyoruz. En son Bingöl'de 5.7 büyüklüğündeki deprem bizi tekrardan çok ürkütmüştür. 1999 Marmara Depremini yaşayan bir belediye başkanıyım. Ve rüyalarıma giriyor. Sabahlara kadar ilçemizde hangi bina çürük, hangisini yıkabiliriz endişesiyle yatıp kalkıyoruz. “Depreme en hazır ilçe olmamıza rağmen Büyükçekmece’de hangi bina çürük, hangisini yıkıp yerine depreme dayanıklı bir bina yapabiliriz düşüncesiyle uykularım kaçıyor. Çok şükür şehrimizin yüzde 75'ten fazlasını dönüştürdük. Onlar bizi yıkmadan biz onları yıkmaya devam ediyoruz. İstanbul için en büyük sorun korona virüsü değildir. İstanbul için büyük sorun depremlerdir" dedi.

Editör: Haber Merkezi