İstanbul'da uzun süredir beklenen kar yağışı cuma akşamından itibaren etkili olmaya başladı. Kimi zaman aralıklarla kimi zaman lapa lapa yağan kar Bağcılar’da beyaz örtü oluşturdu. Kar yağışı ilçe sakinlerine büyük mutluluk yaşattı. İlçe sakinleri kendilerini bahçelere, parklara attı. Çocuklar kartopu oynadılar, büyükler karda yürümenin keyfini sürdüler. Bağcılar’ın gözde mekanları olan nostalji bahçelerinde ise kartpostallık manzaralar vard.ı Vatandaşlar, göz kamaştıran manzaraların oluştuğu yerlerde bol bol fotoğraf çektiler.

Yoğunluk olan bölgelerde çalışmalar

Bağcılar Belediyesi de kar yağışının geleceği öğrenildiği andan itibaren önlemlerini almıştı. Bu önlemler çerçevesinde, Fen İşleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 300 kişilik 12 ekip iki vardiya halinde 24 saat esasına göre çalışıyor. Ekipler, kar küreme ve tuzlama faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Görevliler, Bağcılar Meydanı, yürüyüş yolları ve metro girişleri gibi yoğunluk olan bölgelerde sıkıntı yaşanmaması için geniş çaplı temizlik çalışması yapıyor.

Hayvan dostlar unutulmadı

Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli de kar sebebiyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları için 63 parkta kurulu olan mamamatiklere, İSTOÇ çevresi, Mahmutbey ve Göztepe Mahallesi’nde köpeklerin bulunduğu boş arazilere mama ile yem bıraktı.

“Teyakkuz halindeyiz”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yılın ilk karının herkesi mutlu ettiğini belirterek, “Bu güzellik tablosu yaşanırken karşılaşılabilecek olumsuzluklara karşı meteorolojik veriler ışığında tüm önlemlerimiz aldık. Mesai arkadaşlarımız, ulaşımın rahat ve sorunsuz şekilde devam etmesi için teyakkuz halinde mesailerine devam ediyor.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi