Başakşehir Belediyesi, ilçeye bir kültür ve yaşam parkı daha kazandırmaya hazırlanıyor. Kayaşehir ve Fenertepe’nin ardından ilçenin üçüncü kültür ve yaşam parkı olacak Başakşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda hafriyat çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği kültür ve yaşam parkında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yetkililerden detaylı bilgi aldı.

“PEYZAJLA BÜTÜNLEŞİK TASARIM OLACAK”

Projenin çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Kartoğlu, “Başakşehir Kültür ve Yaşam Parkı toplam 10 bin 500 metrekare inşaat alanı üzerine kurulacak ve 6 bin metrekare alanda peyzajla bütünleşik tasarım olacak. İçerisinde; Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER), bilgievi, gençlik merkezi, kapalı spor salonu, fitness salonu ve çocuklarımız için jimnastik salonu olacak. Ayrıca, komşularımızın isteği üzerine kültür ve yaşam parkımıza bir de yarı olimpik yüzme havuzu yapıyoruz.” dedi.

“SANAT ATÖLYELERİ VE SINIFLAR YER ALACAK”

Proje hakkında detayları paylaşan Kartoğlu, “7’den 70’e tüm Başakşehirlilerin faydalanacağı kültür ve yaşam parkımızda müzik, ebru, resim, yabancı dil dallarında sanat atölyeleri ve sınıfları da yer alacak. 500 kişilik çok amaçlı salon ve sergi alanı, etüt alanı, çocuk parkı ile kafeterya bulunacak. Kitap kurtlarımız için ise çok güzel bir semt kütüphanesi olacak.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi