Başakşehir Belediyesi’nin,  mutluluğun sesine yeni sesler kazandırmak için kurduğu Radyo Akademi, genç yetenekleri usta radyocularla buluşturmaya devam ediyor.

Radyo Akademi’nin ikinci dönemi, mülakatla belirlenen 15 kursiyerin altı haftalık eğitimleri için, sosyal mesafe kuralları ve hijyen tedbirleri ile faaliyete başladı.

Yayın hayatına 13 Şubat 2020 ‘de “ Mutluluğun sesi” sloganıyla başlayan Radyo Başakşehir, İstanbul’un yanısıra Türkiye genelinde büyük bir dinleyici kitlesine ulaştı. Başakşehir Belediyesi bu yoğun ilgi üzerine Radyo Akademi’yi hayata geçirdi.Akademiye ilgi büyük olunca ikinci dönem dersleri başlatıldı.

Başakşehir’de usta radyocular

Radyo Akademi için Türkiye’nin en iyi radyo programcılarını bir araya getiren Başakşehir Belediyesi, usta radyo programcılarını, Başakşehir Belediyesi Radyo Akademi’de radyoculuk eğitimi almak isteyen gençlerle buluşturdu.. İkinci dönemin ilk gününde TRT FM radyo programcısı Mehmet Çelikyay “diksiyon”, Radyo Trafik programcısı Cenk Sarıkaya “kurumsal iletişim ve reklam”, Seyir FM radyo programcısı Recep Kara “radyoda haber teknikleri”, Number 1 Türk FM Programcı Kadir Çetin “ radyo tarihi ve podcaste”, Alem FM radyo programcısı Serdar Gökalp “prodüksiyon teknikleri ve programı” ve Kral FM programcısı Ali Şentürk “radyo program yapımcılığı” konularında dersler verdi.

“Sektörün en iyileri ile çalışacağız”

Radyo Akademi’ye katılan genç yetenekler ,Türkiye’nin en ünlü radyocularını yüz yüze dinleme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Radyo Akademi’de başarılı bir eğitim dönemi geçireceklerini belirten Feyza Bayram, “İlk dersimiz çok verimli geçti. Değerli hocalarımızdan güzel bilgiler aldık. Bundan sonraki dersleri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. İpek Ülkü, “ Hayallerimi gerçekleştirmek için Radyo Akademi’ye katıldım. En güzel hocalarla en kaliteli dersleri almaya geldik” dedi. Radyo Akademi’nin bir diğer kursiyeri olan İsmail Oral ise, Başakşehir Belediyesi’nin böyle bir imkânı kendilerine sunmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. İletişim mezunu olarak üniversitede alamayacakları eğitimleri burada alma olanağına sahip olacakları ifadesini kullandı.

Pandemi kurallarına uygun eğitim

Radyo Akademi, koronavirüs salgını nedeniyle hijyen ve sosyal mesafe önlemleriyle başladı. Akademiye seçilen 15 kursiyer, ateşleri ölçülerek sınıflara alındı. Başakşehir Living Lab’e maskeyle giriş yapan kursiyerlerin,gerekli  hijyen kurallarına ve sınıflarda da sosyal mesafe kuralına uymasına büyük önem gösterildi.

Editör: Haber Merkezi