Başakşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için inşa edilen Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi açıldı. Temeli geçen yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde atılan ve bir yılda tamamlanan merkezin hizmete alım törenine, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yıldız Konal Süslü, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı ve sanatçı Ömür Gedik ve çok sayıda Başakşehirlihayvansever katıldı.

KARTOĞLU: GURURU VE MUTLULUĞU YAŞIYORUZ

Sokak hayvanlarının her türlü tedavi ve bakımlarının yapılacağı tam donanımlı hastaneyi hizmete almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde mutluluğumuza mutluluk katacak ve can dostlarımızın yeni yuvası olacak Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’miz kapılarını açıyor. Başakşehir’imize tam donanımlı harika bir hayvan hastanesi kazandırmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yıl önce, yine 4 Ekim’de hastanemizin temelini atmıştık. Bir yıl sonra can dostlarımızın yeni sıcak yuvası olacak hayvan hastanemizi hizmete alıyoruz.” dedi.

5 BİN 300 METREKARELİK ARAZİ ÜZERİNE KURULDU

Kayabaşı Mahallesi’nde 5 bin 300 metrekarelik arazi üzerine tam donanımlı bir merkez kurduklarını belirten Kartoğlu, “Kısa süre içerisinde merkezimizi tamamladık. Kuduz müşahede padogları, alttan ısıtmalı bakım ve tedavi padogları, muayene, operasyon, anestezi ve görüntüleme odası bulunuyor. Laboratuvar, kedi ve köpek üniteleri kanatlı hayvanlarımız için özel alan, yağmur suyu toplama deposu ve daha fazlası Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’mizde yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

“BİR YILLIK MAMA VE AŞI İHTİYAÇLARINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ”

Sokak hayvanlarının sahiplenilmesine de işaret eden Başkan Yasin Kartoğlu, “Özellikle Başakşehirli komşularımızı en az bir can dostumuzu sahiplenmeye davet ediyorum. Ayrıca sevimli dostlarımızın bir yıllık mama ve aşı ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız” dedi.

GEDİK: TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Başkanı ve sanatçı Ömür Gedik, “Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’ne girdiğim andan itibaren yüzümdeki gülümseme hiç eksik olmadı. Tüm belediyelere örnek olacak bir proje olarak görüyorum. Bu vesileyle Başakşehir Belediyesi Başkanımız Yasin Kartoğlu’na ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tesisin bir benzerini de Anadolu’da bir ilçemize yapacağının da müjdesini verdi. Bu beni ayrıca gururlandırdı.” dedi.

Akrobasi gösterileriyle tanınan İrem ve Cash’ in hizmete alım töreni öncesi yaptığı şov, konuklar tarafından büyük beğeniyle izlendi.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi