Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, resmi sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanan Şeffaf Kürsü programında Başakşehirlilerin merak ettiği soruları cevapladı. Yoğun katılım olan canlı yayında Kartoğlu, ulaşımdan kültür ve yaşam merkezlerine, yol çalışmalarından hayata geçirilecek yeni projelere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kartoğlu, “Covid-19 tedbirleri kapsamında yüz yüze görüşmeleri yeteri kadar yapamıyoruz. Başakşehirli komşularımızın merak ettiği soruları Şeffaf Kürsü programımızda cevaplama imkânı bulduk.” dedi

3. KÖPRÜ BAĞLANTI YOLU ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRACAK

En çok sorulan soruların başında Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu geldi. Şehir içi ulaşımda kolaylık sağlayacak olan köprü bağlantı yolu hakkında bilgi veren Başkan Kartoğlu, “5. Levent’ten Başakşehir askeri bölgesine gelen karayolları hattı tamamlandı. Yakın zamanda buranın açılışı yapılacak. 5. Etap’dan başlayıp, Şahintepe ve Güvercintepe mahallelerimizin arkasından devam ederek Tatarcık bölgesine ulaşan, oradan da Hadımköy ve 3.Köprü bağlantı yoluna giden bir karayolu hattı olmuş olacak. Burası tamamlandığında otobana inmeden 3. Köprü bağlantı yoluyla şehir içi ulaşımda kolaylık sağlanacak.” değerlendirmesinde bulundu.

E-SPORUN YENİ YETENEKLERİNİ BAŞAKŞEHİR’İMİZDE ÇIKARTACAĞIZ

E-spor merkezi hakkında merak edilen soruları cevaplayan Kartoğlu, “Kısa süre önce Başakşehir E-spor Merkezi’mizi kurduk. Yoğun bir şekilde çalışmalarımıza başladık. İlk hafta bin 500 başvuru aldık. E-spor merkezimizde gençlerimize bu işi profesyonel olarak yapabileceklerini göstermek istiyoruz. Doğru bilgi paylaşımında bulunarak, e-sporun yeni yeteneklerini Başakşehir’imizde çıkartacağız. Yakın zamanda yeni eğitim sınıflarımı açarak öğrenci sayımızı da arttıracağız” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER KÜLTÜR VE YAŞAM PARKLARINA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR”

Başak Mahallesi’nde yeni yapılacak kültür ve yaşam parkı hakkında bilgi veren Kartoğlu, “Gençlerimiz bu merkezlerimize yoğun ilgi gösteriyor. Var olan merkezlerimize ilave olarak yeni merkezleri de hızlı bir şekilde yapmaya başladık. Bunlardan biri de Başak Mahallesi’ndeki kültür ve yaşam parkımız olacak. Yapımına başladığımız kültür ve yaşam parkımızın içerisinde birçok aktivite alanı tek çatı altında toplamış olacağız. 2022 yılının ortasına kadar bu muhteşem eseri Başakşehirlinin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“SEVİMLİ DOSTLARIMIZIN YENİ YUVASI OLACAK”

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi projesinin son durumu hakkında hayvan severleri bilgilendiren Kartoğlu, “Geçtiğimiz aylarda hayvan hastanesi projemizin temelini attık. Her türlü ameliyatların yapılabileceği çok güzel bir merkez hazırlıyoruz. Bittiği zaman sadece ilçemizin değil bölgenin de merkezi konumunda olacak. Sevimli dostlarımızın tüm ihtiyaçlarını bu merkezde karşılamış olacağız” dedi.

VATANDAŞIMIZIN İHTİYACI VARSA YAPARIZ

Kartoğlu, Güvercintepe Mahallesi’nde başlatılan nostalji tramvay projesinin detayları hakkında, “Projeminiz köprü ayaklarını tamamlamış durumdayız. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Tramvay hattı projemizi bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşımızın ihtiyacı varsa tabi ki tramvay da yaparız. Hedefimiz bütün mahallelerimizde buna benzer uygulamaları hayata geçirerek konforlu ulaşımı kazandırmaktır.” dedi. KENT YAŞAM

                                                                       

Editör: Haber Merkezi