Silivri Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Aralık ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1.
oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla meclis salonunda gerçekleştirildi. Silivri
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda 8 gündem
maddesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Gündem konularına ilişkin konuşma
yapan Başkan Yılmaz, yapılan çalışmalar ve yeni projeler üzerine bilgiler verdi.


“SİLİVRİ’YE GELMESİ GEREKEN YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇTIK”
1'nci gündem maddesinde yer alan “Alibey Mahallesi 1560 ada 12 parselin irtifak
hakkı tesisinin TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına yapılmasına” ilişkin komisyon raporu
okundu ve oy birliği ile kabul edildi. 2019 ve 2020 yılını kapsayan ve TEDAŞ, BEDAŞ,TEİAŞ ile birlikte yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Biz göreve geldikten sonra tüm kamu kurumları ile iletişim kanallarını mümkün olduğunca en üst perde de tutuyoruz. Silivri’de yapılması gereken yatırımların nerede tıkandığını tespit ederek İBB ise İBB ile, hükümetimizin bakanlıkları ise kurumları ile görüşüyoruz. Bu tıkanıkların giderilerek Silivri’ye hizmet gelmesini sağlıyoruz.” diyerek yatırımlardan bahsetti. Selimpaşa’dan Gümüşyaka’ya ilçenin tüm mahallelerinde aydınlatma ve enerji hatlarının yer altına alınmasına yönelik çalışmalara başlandığını belirten Başkan Yılmaz, 2021 yılında TEDAŞ, BEDAŞ ve TEİAŞ yatırımlarının artarak devam edeceğini vurguladı.
“ELGİNKAN VAKFI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gündemin 2. maddesi “Cumhuriyet Mahallesi 2029 ada 5 parselde belediye ait taşınmazı üzerine Elginkan Vakfı- Ümmehan Elginkan Çocuk Yuvasının, Elginkan Vakfı tarafından şartlı bağış karşılığında yaptırılması” oldu. Komisyon raporu okunarak oy birliği ile kabul edilirken, projeyle ilgili bilgiler aktaran Başkan Yılmaz, “Cumhuriyet mahallemize yapılacak olan kreş çok önemli. 10 derslikli çok güzel bir
proje olacak. Bu vesile ile Elginkan Vâkıfı mütevelli heyeti başkanı Gaye Akçen Hanımefendi'ye şükranlarımızı sunuyoruz. Böylelikle önümüzdeki yıl İBB ile yaptığımız kreşlerle birlikte dar gelirli ailelere hizmet etmesini düşündüğümüz üç adet kreşimizolacak. Diğer mahallelerimizde de ihtiyaca göre yeni kreşlerimizi projelendireceğiz.” dedi.
Başkan Yılmaz, 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen eğitim yatırımları ve eğitime destek projelerinin yer aldığı bir sunum yaparak meclisi bilgilendirdi.
“10 YIL BOYUNCA SİLİVRİ’DE SAĞLIK ADINA ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ!”
Kurfallı Mahallesi’nde sağlık evi olarak hizmete hazır hale getirilen 1490 parsel 80/1 no’lu yapının İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis konusunun yer aldığı 3.gündem maddesi görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Önceki dönemde yaşanan sorunlar nedeniyle sağlık yatırımlarının yapılamadığından bahseden Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimizde İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmede 10 yıl boyunca Silivri’de sağlık adına yapılan bir çalışma olmadığını öğrendik. İlçe sağlık müdürüne sitem ettim. Valimiz ve İl sağlık müdürümüzle toplantı yaptık. O dönem Silivri Belediyesi tarafından arsa tahsislerinden kaynaklı sorunlardan dolayı bu yatırımların yapılamadığını ifade ettiler. Neymiş bu sorunlar diye sorduğumuzda, içerisinde vatandaşların hisselerinin olduğu arazilerin tahsislerini yaptığınızda sonrasında açılan davalar nedeniyle bakanlığın bu yerlere yatırımı uygun görmediğini, yapılacak tahsis yerlerinde herhangi bir dava konusu olmayacak yerlerin tercih edildiğini söylediler.
Biz de gördük ki burada çalışan arkadaşlarımız üzerine düşen görevleri yapmamışlar. İl sağlık müdürlüğünden ret cevabı gelince işin peşini bırakmışlar. Biz bu iş böyle olmayacak, peşini bırakmayacağız dedik. Yapılması gereken ne varsa yerine getirerek Silivri’de sağlık alanında önemli hizmetler yaptık.” diye konuştu.
İSİMSİZ PARKLARA İSİM TESPİTİ YAPILDI
4'ncü madde ile görüşülen “İsimsiz parkların isimlendirilmesi” konusuna ilişkin İsim Tespit Komisyonu raporu okundu. Silivri Selimpaşa Mahallesi 203. cadde üzerindeki park alanına Şehit Piyade Komando Er Hidayet Yılmaz, Piri Mehmet Paşa Mahallesi
Başkomutan Caddesindeki park alanına 19 Mayıs Parkı, Alipaşa Mahallesi Derinyol Sokaktaki park alanına merhum Ziraat Odası Başkanı 'Metin Gürsu' isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
“TRAFO MERKEZİ İÇİN TEİAŞ’A ALTERNATİF YER SUNDUK”
Kurfallı Mahallesi, 772, 773 ve 785 sayılı parselleri içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son konusu olan ve 8. gündem maddesinde görüşülen “Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 1.Bölge Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Müdürlüğünce talep edilen Çanta Mahallesi 461 ada, 1 parselin tamamı ile 462 ada, 1 parselin bir kısmı ve bu iki parsel arasında yer alan kadastral yol alanının Trafo Merkezi olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı Değişikliği” konusu, okunan İmar Komisyonu
raporunda trafo yerinin uygun olmadığı gerekçesi ile kabul edilmedi. Bilgilendirme yapan Başkan Yılmaz, “Öncelikle basit bir trafo değil yaklaşık 100 milyonluk bir yatırım. Silivri’nin tüm köylerinin beslendiği, elektrik kesintilerinin minimize edildiği, sanayicilerimizin elektrik ihtiyacının karşılandığı, Kınalı bölgesine büyük bir trafo merkezi planlanıyor. Komisyonumuz 3-4 aydır çalışıyor. TEİAŞ’a alternatif yerleri sunduk. Sanayinin ve yerleşim alanlarının çok ciddi bir enerjiye ihtiyacı var. Bunun da bir şekilde sağlanması ve dağıtılması söz konusu. O yüzden önerdiğimiz alternatif alanlarla birlikte inşallah önümüzdeki günlerde TEİAŞ yetkilileriyle bir araya geliriz ve bu konuyu da Silivri’nin hayrına bir şekilde noktalarız diye düşünüyorum.” dedi.
Senay GÜNCAVAR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi