Sarıyer’de Çayırbaşı’nda bulunan Sarıyer Belediyesi ek binasını Sarıyer’de açılacak olan Sosyal Hizmet Merkezi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tahsis eden Sarıyer Belediyesi böylece bu hizmeti almak isteyen Sarıyerlilerin ayağına yeni bir hizmetin gelmesinde öncülük etti. Her yıl yaklaşık 14 bin Sarıyerli Kağıthane'ye gitmeden işlemlerini burada gerçekleştirebilecek.

Binlerce Sarıyerlinin işini kolaylaştıran bu önemli hizmetin detaylarını anlatan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, daha önce 14 bin Sarıyerli’nin bu hizmeti Kağıthane’den aldığını belirterek,‘Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde Sarıyer’e bakacak olan müdür arkadaş bize ilk geldiğinde konuyu Şükrü Başkan’a açtım. “Hemen 2 gün içerisinde yer istiyorum binlerce Sarıyerlinin Kâğıthane’ye gitmesine gönlüm razı olmaz. Yeri bulun ve tahsis edin” talimatını verdi. 2 gün sonra 2 alternatif yeri müdür beye sunduk. Çayırbaşı Stadı’nın altındaki 4 katlı binanın uygun olacağını söylediler. Önümüzdeki ilk meclis gündemine aldık, oy birliğiyle mecliste tahsisini yaptık. Geçen hafta da açılışı yapıldı” dedi.

“Bizim için önemli olan Sarıyer’imize hizmet”

Açılışta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür edilmemesi ile ilgili de konuşan Hüseyin Coşkun, “Biz halka sunduğumuz hizmete bakıyoruz. Şükrü Başkanın önemli bir sözü var: “Sarıyer’e hizmet kim yapıyorsa yapsın, yeter ki Sarıyerliye hizmet olsun. Beni açılışa çağırmaları da önemli değil, kurdeleyi de kim kesmek istiyorsa kessin. Yeter ki Sarıyer’e engel çıkarmasınlar” bu manada biz Sarıyer Belediyesi olarak önemli bir hizmeti Sarıyerlilerin ayağına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Sarıyer Belediyesi olarak birçok kuruma tahsisler yaptık”

Komplike bir devlet kültürü ve geleneğine sahip bir belediye yönetim anlayışıyla, tüm kamu kurumlarıyla ortak çalışmaya önem verdiklerini belirten Coşkun, “ Vatandaşın rahat hizmet alması için ne kolaylık varsa sağlıyoruz. Sarıyerlilerin rahatlıkla istediği hizmetlere ulaşabilmesi bizim temel amacımız. Bu konuda birçok yer tahsis ettik. Örneğin Sosyal Hizmetler Binası’nın hemen yanındaki Çayırbaşı Karakolu’nu da biz tahsis ettik, 39 ilçe içerisinde AFAD’a bina tahsisi sağlayan tek ilçeyiz. Ayazağa ve Zekeriyaköy’de karakol binalarının tahsisini de biz sağladık. Kilyos’ta jandarmanın hizmet verdiği yeri de biz sağladık. Yunus motosikletlerinin konulması için de bir yer tahsis ettik. Büyükdere’de İlçe Seçim Kurulu’na yer verdik. Muhtarlıklarımıza yer konusunda her türlü imkânı sağlıyoruz. Bazı yerlerde PTT merkezleri, trafo yerlerinin tahsisi için toplamda 13’e yakın yerin tahsisini kamuya hizmet gereği büyük memnuniyetle sağladık” diye konuştu.

FİDAN UĞUR/ KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi