Küçükçekmece Belediyesi’nin pandemi döneminde ilçe halkının sıkıntılarının yerinde tespiti ve çözüm sunulmasıyla hayata geçirilen ‘Konuş Küçükçekmece Kemal Başkan Dinliyor’ projesi kapsamında Belediye Başkanı Kemal Çebi bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Çebi bu kapsamda ilçenin en yaşlı vatandaşları olma unvanı taşıyan asırlık çınarlar 116 yaşlarındaki Meyro Altay, Elif Kaya ve 112 yaşındaki Atike Durmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretler sırasında baston, maske, kolonya, dezenfektan, bilgisayar yardımında bulunuldu. Ayrıca, evlerin temizliği yapılarak, ihtiyaçları doğrultusunda erzak kolisi teslim edildi.

Uzun yıllar sebze ağırlıklı beslenmiş

Çebi, ziyaretler kapsamında ilk olarak 10 çocuk ve 46 torun sahibi olan Adıyamanlı 116 yaşındaki Meyro Altay’ı ziyaret etti.  Yaşlı kadın ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken Çebi’den bir talebi olmadığını belirtti. Oğlu Ahmet Altay ise annesinin köyde uzun yıllar yaşadığını et gibi ağır yemeklerden ziyade sebze ağırlıklı beslendiğini dile getirdi. Tarlada çalışarak yaş alan kadının kronik bir rahatsızlığı bulunmuyor. Çocuklarına yük olmak istemediği için yalnız yaşadığını söyleyen yaşlı kadın, eşini 94 yaşında kalp krizi sonucu kaybetmiş.

Duygusal anlar yaşandı

Çebi’nin bir sonraki durağı ise 116 yaşındaki Elif Kaya’nın evi oldu. 7 çocuk ve 42 torun sahibi olan kanser hastası Kaya, Çebi’ye sevgisini dile getirirken duygusal anlar yaşandı. Son ziyaret ise 112 yaşındaki Atike Durmaz’ın evine yapıldı. 1958 yılında Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden Durmaz’ın da 9 çocuğu ve 12 de torunu bulunuyor.

Onların varlıklarından mutluluk duyuyoruz”

Çebi, ziyaretlerinin ardından, “Büyüklerimiz, gerek aile yaşantımızda, gerek toplumsal yaşantımızda daima el üstünde tutulmuş ve baş tacı edilmiş, dünümüz ve bugünümüz arasındaki en değerli köprüdür. Bizlerin geleceği için birçok fedakârlık gösteren büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı ifade etmeye, yalnız olmadıklarını hissettirmeye geldik. Onların varlıklarından mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi