Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, down sendromuna dair toplumsal farkındalığı artırmak ve down sendromlu bireylerin toplum içindeki yerini güçlendirmek amacıyla anlamlı bir serginin organizasyonunu üstlendi.

Down sendromlu Kaan Atay’ın, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu pandemi süresince; uzak kaldığı doğayı, hayal dünyasının gücünü kullanarak 25 esere yansıttığı ‘Bir Yudum Resim’ adlı sergi, Kartal Belediyesi fuaye alanına renk kattı.

Resim öğretmeni Meryem Keleş’in rehberliğinde yaptığı resimleri gururla sergileyen Kağan Atay’ın sergisinin açılışına, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi katıldı.

Kaan ile birlikte resimleri inceleyen Develi, serginin down sendromlu bir gencin başarı hikâyesini yansıttığını belirterek Kaan’ın hayal dünyasını gösteren eserlerin sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu gözlenen Kaan Atay’ın annesi Meral Atay ise 25 eserin yer aldığı sergide, Kaan’ın pek çok farklı teknik denediğini ifade etti. Sergi 3 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor olacak.

Editör: Haber Merkezi