Başakşehir’de, sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması hedefleri kapsamında için inşa edilen Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde çalışmalar tamamladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, temeli 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde atılan ve 10 ayda tamamlanan merkezde incelemelerde bulundu.

“BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE TİTİZLİKLE ÇALIŞTIK”

Kayabaşı Mahallesi’ndeki 5 bin 300 metrekarelik arazi üzerine tam donanımlı bir merkez yaptıklarını ifade eden Kartoğlu, “Can dostlarımızın yeni yuvalarına kavuşması için büyük bir özveri ve titizlikle çalıştık. Kısa süre içerisinde merkezimizi tamamladık. Kuduz müşahede padogları, alttan ısıtmalı bakım ve tedavi padogları, muayene, operasyon, anestezi ve görüntüleme odası bulunuyor. Laboratuvar, kedi ve köpek üniteleri kanatlı hayvanlarımız için özel alan, yağmur suyu toplama deposu ve daha fazlası Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’mizde yer alıyor. Bu anlamlı mekânı hizmete açmak için gün sayıyoruz” diye konuştu.

“WEB SİTESİ DE HAZIRLIYORUZ”

Başakşehir Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’ne özel internet sitesi de olacağını söyleyen Kartoğlu, “Sevimli dostlarımızı sahipleneceğiniz, beslenme sistemlerini öğreneceğiniz, bakımlarından gelişimlerine kadar birçok faydalı bilgiye tek tıkla ulaşabileceğiniz harika bir web sitesi de hazırlıyoruz. Sitemizde, ilçe genelinde bulunan besleme odaklarımız hakkındaki bilgilere de ulaşılabilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI

Başakşehirli hayvanseverlere çağrıda bulunan Kartoğlu, “Sevimli dostlarımızın beslemelerini, besleme odaklarımızda yapalım. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilecek kötü kokunun da önüne geçmiş olacağız.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi