İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle toplumun farklı kesimlerinden pek çok paydaşın görüşü alınarak hazırlanan etkinlik ve çalışmaları İBB Yerel Eşitlik Eylem Planı adıyla 7 Mart Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’ndeki lansmanla açıklanacak.  Kadın mücadelesine kalıcı bir simge olması adına oluşturulacak olan 8 Mart Hatıra Ormanı için ilk fidanı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu birlikte dikecekler. Cemal Reşit Rey(CRR) Konser Salonu’nda 7 ve 8 Mart’ta iki çevrimiçi konser gerçekleşecek. Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri’nde (İSADEM) Mart ayı boyunca Dansla Temas Atölyesi yapılacak. 8 Mart’taki bisiklet turunda görme engelli kadınlar, İBB’nin desteğiyle düzenlenecek etkinlikte pedal çevirecek.

YEREL EŞİTLİK EYLEM PLANI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, akademisyenlerin, aktivistlerin ve diğer yerel aktörlerin dâhil olduğu geniş katılımlı görüşmeler sonucu hazırlanan İBB Yerel Eşitlik Eylem Planı, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak tanıtım etkinliğinde kamuoyu ile paylaşılacak.

İBB, lansmanda ayrıca 8 Dünya Kadınlar Günü anısına hazırlanan çok özel iki kitabı tanıtacak. İki ciltten oluşan Mart Osmanlı İstanbul’unda Kadın ve Cumhuriyet İstanbul’unda Kadın eserleri, kentin kültür hazinesine kazandırılacak.

8 MART HATIRA ORMANI OLUŞTURULACAK

İBB’nin diğer programı ise 8 Mart’ta Büyükçekmece’de gerçekleştirilecek. İBB çalışanı, İBB Meclis üyesi, muhtar, gazeteci, yazar, dernek başkanı ve araştırma merkezleri yöneticisi kadınları temsilen 15 bin 314 ağaç toprakla buluşacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, oluşturulacak 8 Mart Hatıra Ormanı’na ilk fidanları birlikte dikecekler.

İKİ ÖZEL KONSER

CRR,  Dünya Kadınlar Günü’nü yine farklı bir yaklaşımla kutlayacak. “Mozart’ın Kadınları” ve “Anadolu’nun Kadınları” konserleri CRR Youtube kanalından müzikseverle buluşacak. İki konserden oluşan programın ilki olan,  “Mozart’ın Kadınları” 7 Mart Pazar akşamı saat 20.00’de ilk gösterimini yapacak. Üç başarılı soprano, Ayten Telek, Dilruba Bilgi ve Nazlı Deniz Süren, üç operadan ikişer kadına sesleriyle hayat verecek.“Anadolu’nun Kadınları” konseri , 8 Mart Pazartesi saat 20.00’de CRR YouTube kanalında müzikseverlerle buluşacak. Oyalı Yazma Grubu, yayınlanacak konser ile Anadolu’nun dört bir yanındaki kadınların duygularını yansıtan özel bir repertuvarı dinleyenlere sunacak.

MART AYI BOYUNCA SÜRECEK

İSADEM, Mart ayı boyunca çevrimiçi dans atölyesi düzenleyecek. Müzik ve dans eşliğinde yeni bağların oluştuğu, farklı kültürlerle karşılaşıldığı Dansla Temas Atölyesi bütün bir boyunca devam edecek. İBB’nin desteklediği etkinlikte görme engelli kadınlar, 8 Mart’ta Şişli’den Zeytinburnu’na kadar pedal çevirecek. Tandem bisikletlerle yapılacak bisiklet turunun kaptanları kadın ve erkek gönüllülerden oluşacak. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi