Silivri’de hayvan yetiştiricisi köylülerle bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık’tan bilgi alıp, İstanbul Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kani Tunca’dan sorunları dinledi.  Tunca, özellikle son 2 yılda  yem maliyetleri mazot fiyatları gibi girdilerin çok fazla olduğunu belirtti. Tunca’nın “Ne yazık ki yata mazot 3 lira, çiftçiye gelince 7 lira” sözlerine karşılık İmamoğlu, “Bir türlü düzeltemedik o meseleyi. Önerge ver ver; aynı yerde duruyor.” dedi.

“YANINIZDA OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

İstanbul tarımının güçlenmesi gerektiğinin vurgusunu yapan İmamoğlu, “Hayvancılık bitmeyecek, tarım bitmeyecek. Var olacak ki, doyacak bu millet. Zaten burada eksikleri gidermek için öncü işler yapalım dedik. İstanbul, tek başına baktığında bir tarım şehri değil. Ama tarımı da olan, tarımı da güçlenmesi gereken bir şehir. Bir de bizim burada yaptığımı işler, hamleler Türkiye’nin her yerinde duyuluyor ve orada da insanlar başlıyor hamle yapmaya. Onun için arkadaşlarım hep güzel şeyler düşünüyor. Biz, yanınızda olmaktan onur duyuyoruz. Ben de köy çocuğu olarak büyüdüm. Hayvancılığı gördüm. Tarımı gördüm. Oradaki emeğin ne kadar meşakkatli olduğunu biliyorum. Sizlerin ne kadar değerli bir iş yaptığını biliyorum. Biz de bu işe destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İLK DEFA İSTANBUL’UN GÜNDEMİNDE İSTANBUL’UN TARIMI VAR”

Küçük ve büyükbaş hayvanları farklı metotlarla, yeminden başka unsurlarına kadar desteklediklerini belirten İmamoğlu, destekleri artıracaklarının altını çizerek, “Çiftçiyi yaşatırsan, çiftçi üretirse, insanlar da yaşar. Dünya güzeli topraklar var. Bu alanlar, elbette İstanbul şehrine tek başına bakamaz. Bu mümkün değil ama o kadar büyük katkı sunar ki. Bir de burada oluşturduğumuz vicdan ve hamleler, bütün Türkiye’ye örnek oluyor. Onun için, tarımın hiçbir hamlesinden vazgeçmeyiz. Fırsat bulduğumuz her alanına, her noktasına dokunacağız. Bunları yapmalıyız. Niye yapmalıyız? Bunları yapmalıyım ki, senin torunun bu işi severek yapsın. Herkes kente giderse, insanlar üretmezse, topraktan ürün çıkmazsa, oradan hayvan yetişmezse biz neyle besleneceğiz. Bu olmaz. Onun için bu konuda kararlıyız. Bakın ne güzel; çiftçiye fide desteği veriyoruz, oradan ürün çıkıyor. Sütümüzü bu coğrafyadan alıyoruz, sizleri destekliyoruz. Küçük ve büyükbaş hayvanları farklı metotlarla, yeminden başka unsurlarına kadar destekliyoruz; bunu artıracağız. Fiziki imkanlarının iyi ya da yerinde olup olmadığına bakıyoruz. Sulama tesisleri, kanal temizliği… İlk defa İstanbul’un gündeminde, İstanbul’un tarımı var. Sizin topraklarınız, sizin üretiminiz var. Bunu büyüteceğiz; bu başlangıç. Çiftçimizin yanındayız. ‘Köylü, milletin efendisidir’ demiş Atatürk. Ne güzel demiş. Allah razı olsun, o güzel diline sağlık. Hep güzel şey söylemiş. İnsan, güzel şeyler söyleyen liderleri özlüyor bazen.” KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi