Doğal ürünlerin direkt olarak üreticiden tüketiciye ulaştığı organik pazarlara İstanbul’da bir yenisi daha eklendi. Daha önce Kadıköy’de üretici ve kooperatif pazar açılışı gerçekleştirerek üreticilere destek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ikinci pazarı da Avrupa Yakası’nda Beşiktaş’ta hayata geçirdi. Ulus’ta Sosyete Pazarı’nın olduğu alanda vatandaşlara hizmet vermeye başlayan pazarın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

İMAMOĞLU: VATANDAŞIMIZ SAĞLIKLI GIDAYA DİREKT ÜRETİCİDEN ULAŞABİLSİN

İmamoğlu, pazar gezisiyle ilgili değerlendirmesini tezgahlar arasında gerçekleştirdi. Ulus Pazarı’nın, Kadıköy Salı Pazarı’ndan sonra açılan ikinci üretici pazarı olduğunu hatırlatan İmamoğlu,“ Salı Pazarımızı, pazar günleri hizmete açıyoruz Kadıköy'de; Ulus Pazarı'nı da cumartesi günleri. Burada gördüğünüz gibi farklı kooperatiflerden, Anadolu'nun farklı yerlerinden, Trakya'nın farklı yerlerinden bu pazara gelip satış yapan, kooperatifler ve birlikler var. Ama aynı zamanda İstanbul'da fide dağıttığımız vatandaşlarımızın ürettiği o güzel ürünleri de buradan alabiliyorsunuz. Nereden? Silivri'den, Çatalca'dan, Sarıyer'den, hatta Pendik'ten, Beykoz'dan, Şile'den gibi. Daha da büyüyecek, artacak. İstiyoruz ki, vatandaşımız sağlıklı gıdaya direkt üreticiden ulaşabilsin.” dedi.

“FARKLI NOKTALARDA DA ARAYIŞLARIMIZ VAR”

“Bir başka boyutu: Burada, yoğun bir biçimde kadın üreticiyi de görüyoruz.” diyen İmamoğlu, “Bu da kırsalın gelişimine, köylünün o güzel emeğinin karşılık bulmasına da fırsat veriyor. Bu fırsatı büyütmek istiyoruz. Şimdilik Beşiktaş'tayız, Ulus'tayız. Kadıköy Salı Pazarı uzun süredir hizmet veriyor zaten. Beşiktaş ilk defa sürecine başladı. Büyüyecek. Farklı noktalarda da arayışlarımız var. Arkadaşlarım çalışıyorlar. Umarım vatandaşımızı bu tarz güzelliklerle buluşturmaya devam edeceğiz. Eline emeğine sağlık üretenlerin. Arkadaşlarımın, güzel organizasyonuna teşekkür ediyorum. İş birliğine teşekkür ediyorum. Bu pazarların artmasını diliyorum. Köylerde üretimin artmasını diliyorum. Köylerde üretim artarsa, köylülerin gücü büyürse, gerçekten toplumun da mutluluğu aynı ölçüde büyüyecektir.” ifadelerini kullandı.

AKPOLAT: HAYATİ ÖNEMDEDİR

Afet bölgesinde olduğu için açılışa katılamayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ettiklerini belirterek, “Başkanımız Ekrem İmamoğlu hem İstanbulluları hem de ülkemizin farklı köşelerindeki üreticilerin yüzünü güldürüyor. Organik ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşması hem üreticiyi, kooperatif sistemini hem de kadın emeğini destekleyecek bir nitelik taşıması nedeniyle hayati önemdedir. Beşiktaş’taki bu pazarın Beşiktaş’ımıza, İstanbul’a hayırlı olmasını diliyor, Ekrem Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Beşiktaş Ulus’ta her cumartesi açılacak olan Üretici ve Kooperatif Pazarı, organik ürünleri doğrudan yetiştiren üretici ve tüketiciyi bir araya getirecek. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi