İstanbul’da tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin mevcut durumunu net olarak ortaya koyma amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı, Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü ile Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma sona erdi. Pendik Göçbeyli Mahallesi’nde başlayan ve toplamda 14 ilçe 211 mahallede gerçekleştirilen saha çalışmaları üç aylık bir sürede tamamlandı.

VERİTABANI OLUŞTURULDU

Çalışma kapsamında araştırmacılar, mahalle muhtarları, ziraat odaları, tarım kooperatifleri, çiftçiler ve paydaş kamu kurumları ile birebir görüştü. Tarımsal nitelikli alanlar ile hayvancılık faaliyetlerini yerlerinde incelediler. Oluşturulan veri tabanı içinde, mevcut tarım alanları; ürün desenleri; üretim türü; seracılık ve hayvancılık faaliyetlerinin hâlihazırdaki durumu, kapasitesi, pazarlama imkânları; sulama kaynakları; uydu görüntüleri ve saha fotoğrafları gibi bilgiler bulunuyor.

ÜRETİCİLERLE DOĞRUDAN TEMAS SAĞLANDI

İBB yetkilileri yapılan araştırma sonucunda, İstanbul’un tarım ve hayvancılık potansiyeli ortaya çıkartıldı. Üreticilerle doğrudan temas sağlanarak, paydaşlar ile işbirliği güçlendirildi. Araştırmada elde edilen verilerin, mahallelerde yapılacak yeni projelerde kaynak olarak kullanılması planlanıyor. KENT YAŞAM

                                                                                   

Editör: Haber Merkezi