Kağıthane Belediyesi tarafından ilki geçen yıl Emniyetevleri Mahallesi’nde açılan Millet Kıraathanesi’nin ardından ikinci kıraathane Hamidiye Mahallesi’nde kapılarını açtı. Hamidiye Gençlik Merkezi’nde hizmet verecek Millet Kıraathanesi’nin içinde 10 bine yakın kaynak kitap bulunuyor. 150 öğrencinin aynı anda ders çalışıp, araştırmalarını yapabileceği Hamidiye Millet Kıraathanesi’nin özellikle kaynak kitap arayışının yeni adresi olması hedefleniyor. Kütüphane, içerisinde binlerce roman, eğitim, araştırma, bilim, inceleme, edebiyat ve daha pek çok türde kitabı barındırıyor.
Her yaştan vatandaşın faydalanacağı tesiste kitap okuma alanları, toplantı salonları, sunum ve söyleşi bölümleri yer alıyor. Ayrıca kıraathanede ücretsiz internet, çay ve çorba ikramları da olacak.



7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERECEK

Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kıraathanenin yer aldığı Hamidiye Gençlik Merkezi'nde Çocuk Yuvası ve Yaşlılar Evi’nin de bulunduğu belirtildi. Böylece üç kuşak aynı anda tek bir merkezde hem çeşitli eğitim faaliyetlerine katılacak hem de birbirleriyle iletişim kurarak sosyalleşebilecekler.

“NEZİH BİR ORTAM SUNUYORUZ”

Önceki dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, , belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Geniş ve ferah bir ortama sahip olan mekanımız ile birlikte; misafirlerimizin bilgisayar destekli araştırmalarını yapabilmelerini, Wi-Fi hizmeti ile bilgiye hızlı ulaşmalarını ve ödevlerini güvenilir kaynaklar üzerinden gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Toplantı odamızla grup ödevleri ve çeşitli toplantılar için imkan sağlıyor, ders çalışırken çeşitli ikramlar sunarak zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak nezih bir ortam sunuyoruz.” KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi