Okulların açılması ile birlikte öğrencilerin alışveriş yaptığı okul kantinlerinin hijyen ve sağlık koşullarını denetleyen Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde çalışmalarına hız verdi. Öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladığı okul kantinlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygunluğunu tespit eden ekipler, pandemiye yönelik alınan tedbirleri ve çalışma ruhsatlarını da denetledi. Yapılan denetimlerde çalışma ve hijyen şartlarının yanı sıra pandemi önlemleri de kontrol edilerek tespit edilen eksikliklerin tamamlanması istendi.

SATILMASI YASAKLANAN ÜRÜNLERİN DENETİMİ YAPILDI

Ekipler çalışanların kılık - kıyafeti, sağlık muayene kartları, mekânın genel temizliği, satışa sunulan ürünlerin muhafazası ve son kullanım tarihine yönelik kontrolleri yaparak; tespit edilen eksiklikler ile ilgili olarak kantin işletmecilerine uyarılarda bulundu. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdaları ve gazlı içecek satışının kontrolleri yapıldı.

KURALLARA UYMAYAN KANTİN İŞLETMECİLERİNE YASAL İŞLEM YAPILDI

Denetimlerde ayrıca maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kuralları denetlendi. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına, çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulamanın yapıldığı inceleme sonucu uyarıları dikkate almayan ve ruhsatsız çalışan okul kantini işletmecilerine yasal işlem yapılıyor.  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi