Etkinliğe Cevizli Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Deniz Karacan’ın çevre bilinci, sıfır atık, geri dönüşüm, insan ve doğa ile ilgili sunumuyla başlayan program yaklaşık iki saat sürdü. Farkındalık yaratmak ve çevre sorunlarına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla yapılan sunumu öğrenciler dikkatle izledi. Sunumda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Deniz Karacan, katılımcılara bu önemli etkinliği takip ettikleri için teşekkür etti.

Çevre Temalı Tiyatro Öğrencilerle Buluştu

Sunumun ardından bir tiyatro gösterimi yapıldı. ‘Çılgın Zaman Yolculuğu’ adlı oyunda bir profesörün yapmış olduğu zaman makinesi ile geleceğe giden oyuncuların karşılaştığı çevre sorunları anlatıldı. Oyunda çevreye verilen zararın insanlar ve doğa üzerinde oluşturduğu yıkıcı etki başarılı bir performansla izleyicilere aktarıldı.

Öğrencilere Solucan Gübresi Tanıtıldı

Etkinlik solucan gübresi sunumu ile devam etti. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda öğrencilere ‘Kırmızı California Solucanı’ ve gübresi tanıtıldı. Solucan gübresinin nasıl elde edileceği ve kullanım alanları anlatılarak, sunumda kullanılan solucanlar okula hediye edildi.

Etkinliğin sonunda Deniz Karacan programı takip eden Cevizli Mahallesi Muhtarı Memiş Dikilitaş ve Okul Müdürü Nevin Aydoğdu Kaplan’a Başkan Gökhan Yüksel adına birer plaket takdim etti. Karacan, iki isme de çevre bilincine yapmış oldukları katkılardan ve etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi