Şişli Belediyesi 2022 yılı Performans ve Bütçe görüşmeleri Ekim ayı meclis toplantılarının üçüncü oturumunda görüşülmeye açıldı. 800 milyon olarak öngörülen 2022 yılı bütçesi AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin ‘Hayır’, CHP ve TDP Meclis üyelerinin ‘Evet’ oylarıyla kabul edildi. Bütçe oylamasına geçilmeden önce meclisteki siyasi partilerin temsilcilerine söz verildi. İlk olarak Türkiye Değişim Partisi Grup Başkan Bayram Özata söz aldı. Özata, planan bütçenin incelendiğinde gerçekleşmesi zor bütçe olduğunu vurgulayarak, ‘Bu bütçenin ne kadar gerçekleşebilir olduğunu kesin hesap raporunda hep beraber göreceğiz.  İçeriğine bakıldığında çok da gerçeklere dayalı bir bütçe olarak hazırlandığını düşünmüyoruz. Meclisten bütçemizin geçmesi gerektiği için ‘Evet’ diyeceğiz. Şişlili hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

‘Bu bütçe Şişli’nin değil Keskin’in bütçesi’

Bütçe ile ilgili daha sonra meclis kürsüsüne çıkan AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Öztürk ise, 2021 yılı performans raporunda Şişlililere vaad edilen projelerin çoğunun hayata geçmediğini belirterek, 2021 yılı bütçesi ve performans programında ciddi sapmalar olduğunu söyledi. Performans göstergelerinden değişiklik yokken 2022 yılın bütçesinin neden arttığını soran Öztürk, ‘bu bütçenin gerçekleşmesi de uygulanmasıda gerçekçi değildir’ ifadelerini kullanarak ‘ Bu yüzden Şişlilerin dişinden tırnağından belediyeye ödediği vergilerin daha doğru bir şekilde planlanması ve harcanması adına bu bütçeye ret oyu vereceğiz . Çünkü bu bütçe Şişli’nin değil Muammer Keskin’in bütçesidir’ dedi. MHP adına söz alan Meclis Üyesi Mürsel Katar da AK Parti Grubu’nun yaptığı değerlendirmelerine katıldığını ifade ederek, ‘Bütçe Şişlili vatandaşlarımıza hayırlı olsun’ dedi.

‘Biz insana dokunan icraatlar yapıyoruz’

CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyonu Üyesi Fatoş Hamzalı, AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Öztürk’ün bütçe ile ilgili küçümseyici konuşmalar yaptığını söyleyerek, ‘Biz insana dokunan icraatlar yapıyoruz. Ama bunları yaparken İnsanların uzattıkları eli göstermeyi doğru bulmuyoruz’ dedi. Bütçemizi hazırlarken hak ve eşitlik temelli bir yaklaşımla refahın arttırılmasını hedef olarak önümüze koyduk. Kapsayıcı bir kültür ve sanat politikası ile Şişlinin tarihini ve kültürünü geleceğe taşıyacağız’ dedi.

Muammer Keskin; 25 mahallemizin taleplerini tek tek alarak bütçemizi hazırladık

Siyasi parti temsilcilerinin yaptığı konuşmaların ardından meclis kürsüsüne geçen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, konuşmasına bütçeye yönelik yapılan eleştirilere yanıt vererek başladı. Söylenenin aksine performans ve bütçe çalışmalarının Şişli’de bulunan 25 mahallede binlerce vatandaşla görüşülerek belirlenen ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda hazırlandığını belirten Keskin, ‘Eğer yaptığımız toplantıların birine katılmış olsaydınız, ne demek istediğimizi anlardınız. Buna rağmen bütçeyi benim bütçem olarak algıladıysanız bu üzücü. Demek ki bütçemizi anlamamışsınız. Bütçeyi hazırlarken emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şeffalığımızı, dürüstlüğümüzü ve kararlılığımızı kimse test etmeye kalkmasın’ diye konuştu.

‘Göreve başladığımız günden beri tek kuruş borç yapmadık’

Şişli Belediyesi’ndeki şeffalık iddia ediyorum ki Türkiye’de bir örnektir. Bugüne kadar yaptığımız tüm harcamalarımızı, gelirlerimizi her ay düzenli olarak Şişlili komşularımla meclis kürsüsünden paylaştım. Paylaşmaya da devam edeceğim. Ben görevi devraldığımda borç yükü altında bir belediye iken bugün tek kuruş borç almadan çalışmalarımızı yürütüyoruz’ diye konuştu

Bütçenin neden yükseldiğini sordu arkadaşlarımız, ‘Elbette 800 milyonluk bütçede herşeyi doğru yapabilir miyiz? Eksiklerimiz de olabilir. Ama arkadaşımız inşaatçı olduğu halde maliyetlerden haberi yok. Dolar 9 lira olmuş. Geçen yıl 2 milyon’a yapabildiğimiz bir kreşi bugün 4 milyona yapabiliyoruz.  Özel Kalem için ayrılan bütçe eleştirildi. Şundan emin olunmasını isterim ki hiçkimseye peşkeş çekecek tek bir liramız yok. Göreve başladığımızda uçan kuşa borcumuz vardı. Şunu herkesin bilmesini isterim ki gecemizle gündüzümüzle Şişlimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Şişli’nin temizlik hizmetleri yükseltilecek, parklar ve yeşil alanlar arttırılacak. Şişli kültürün ve sanatın merkezi olacak. Bu duygularla bütçemizin, Şişlili tüm komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum’ dedi

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi