Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır’ın sahne aldığı anma konserinde, ünlü ozanın dilden dile dolaşan türküleri ve şiirleri hep bir ağızdan söylendi. Katılımın yoğun olduğu konsere Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Ender Balkır: Âşık Veysel’i ve onun düşüncelerini anlamak çok kıymetli

Ender Balkır alkışlar eşliğinde çıktığı sahnede, ‘’Âşık Veysel hem doğayı özümsemiş hem de insanı ve hayatı çok iyi bilen bir filozoftur ve bunu bütün dünya kabul etmiştir. Âşık Veysel’i ve onun düşüncelerini anlamak, hayatımızda özümsemek ve yaşamak çok kıymetli. Biz çalarız, söyleriz ve dinleriz ancak onu anlamak onun gibi yaşamak çok daha kıymetlidir. Bu özel etkinlikle bizleri buluşturduğu için Belediye Başkanımız Sayın Kemal Çebi’ye teşekkürlerimi sunarım’’ diye konuştu.

İzleyenler duygu dolu bir gece yaşadı

Sevilen sanatçı Ender Balkır, Âşık geleneğinin en büyük temsilcisi Veysel’in, ‘Güzelliğin On Par’etmez, Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır, Dostlar Beni Hatırlasın’ gibi birbirinden değerli türkülerini seslendirken dinleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Program Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Ekrem Kaya’nın şarkıcı Ender Balkır’a çiçek takdim etmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi